Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezultati

OTP Grupi rasla dobit, Rumunjska najkvalitetnija

otp
20.05.2010.
u 12:36

Grupa je u prvom kvartalu ostvarila 2,4 milijarde forinti neto dobiti, čime je udvostručila profit posljednjeg tromjesečja 2009. godine. OTP banka Hrvatska ima dobit od pola milijarde forinti.

Mađarska OTP Grupa ostvarila je u prvom kvartalu 42,4 milijarde forinti neto dobiti, čime je udvostručila profit posljednjeg tromjesečja 2009. godine. Rezultat je bolji i u usporedbi s istim razdobljem lani. Dobit prije oporezivanja iznosila je 54,2 milijarde forinti, što je kvartalno povećanje od 120 posto. Menadžment je upozorio na visok udio loših kredita, koji je ipak smanjen u odnosu na drugi kvartal 2009. Operativni troškovi pali su na 83,3 milijarde forinti, odnosno 12 posto na godišnjoj razini, dok je adekvatnosti kapitala poboljšana za 2,3 postotna boda i iznosi 17,5 posto.

Mađarska je OTP banka u prvom tromjesečju imala neto dobit 40,3 milijarde forinti, jednaku lanjskoj, no bolju nego u posljednjem kvartalu. Najbolji rezultat među ostalim članicama grupe ima bugarska DSK banka - 4,6 milijardi forinti. Ukrajinski OTP, koji je u posljednjem kvartalu 2009. imao gubitak od 14,4 milijarde forinti, ušao je u zonu pozitivnog rezultata sa skromnih 169 milijuna forinti dobiti. Rumunjska je članica ostala na nuli, no unatoč slabljenju, rumunjski je portfelj još uvijek najkvalitetniji u Grupi, s najmanjim udjelom loših kredita. Poslovanje u Crnoj Gori u minusu je 6,6 milijardi forinti. 

OTP banka Hrvatska ima dobit od pola milijarde forinti, neto prihod od kamata porastao je pet posto u odnosu na prethodni kvartal, dok je neto kamatna marža rasla za 22 posto. Troškovi su ostali nepromijenjeni, dok je kvaliteta kreditnog portfelja blago oslabila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije