Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladi poduzetnik

Osnovao tvrtku za iznajmljivanje profesionalne audio-video opreme

Boris Šimičević
VL
23.12.2012.
u 17:00

Iskustvo za posao stjecano je i prije njegova pokretanja na srodnim poslovima u SAD-u

Boris Šimičević uz pomoć kredita HBOR-a od 200.000 kuna pokrenuo je sa suradnicima prije tri godine posao, a dosad je ukupno uložio milijun kuna u profesionalnu audio-video opremu koju iznajmljuje, a što je i osnovna djelatnost tvrtke Via Solis kojoj je direktor.

– Poslovanje smo pokrenuli prije tri godine, a iskustvo smo stjecali na srodnim poslovima od 2005. godine, od toga djelomično i u SAD-u. Početkom 2011. godine postajemo generalni zastupnici za airscreen u Hrvatskoj. Airscreen projekcijsko platno karakterizira jednostavna prilagodba svim podlogama koje susrećemo na vanjskim prostorima pa je prvi put omogućeno održavanje filmskih projekcija na raznim atraktivnim lokacijama – kazao je Boris.

Važno za turizam

Od početka poslovanja prepoznali smo veliki potencijal u turističkom sektoru naše zemlje koji ubrzo postaje naše primarno tržište. Atraktivnost kinoprojekcija na lokacijama poput pješčanih plaža, gradskih parkova, čak i nacionalnog parka, ubrzo se širi cijelom Hrvatskom pa tako ove godine održavamo projekcije od Savudrije do Dubrovnika.

U sklopu Split Film Festivala prošle godine odradili smo i prvo drive-in kino u Hrvatskoj. Zbog vrste usluga koje pružamo, sudjelovanje na filmskim festivalima predstavlja iznimno priznanje kvaliteti našeg rada jer je na njima kvalitetna projekcija filmova glavni cilj.

Trendovi u svijetu ukazuju na velik porast broja festivala koji koriste airscreen projekcijsko platno (Cannes Film Festival, Traverse City, Guadalajara International i dr.) što se odražava i u našoj regiji s obzirom na sve više upita koji dobivamo. Nažalost, odnedavno se na tržištu znaju pojaviti i vrlo nekvalitetne kopije airscreena proizvedene u Kini. Osim što u javnosti kvare percepciju originalnog airscreena, takva platna predstavljaju opasnost za sigurnost sudionika u što smo se i uvjerili ove godine kada se je takvo platno tijekom jedne projekcije srušilo pred posjetitelje.

Boris kaže da je zadovoljan HBOR-ovim kreditom uz kamatnu stopu od četiri posto i dvije godine počeka te dodatnim poticajem od HAMAG-a koji su dali jamstvo za osamdeset posto od iznosa kredita.

Inovacija bez potpore

Ali, tvrdi, isto ne može reći za ostale institucije u zemlji.

– Naime, iako nam je glavnina poslovanja izravno vezana uz turističku ponudu u koju smo uložili mnogo novca kako bismo omogućili jedan inovativan i atraktivan proizvod, od Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice treću godinu za redom ne uspijevamo dobiti nikakvu podršku.

Usprkos tome, kaže Šimičević, nastavljamo s ulaganjima te ćemo i sljedeće godine investirati u novu opremu.

– Želja nam je da spremno odgovorimo na sve veće zahtjeve tržišta za našim uslugama – zaključuje Boris Šimičević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije