Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prepoznati u svijetu

Osječki IT stručnjaci dobili investiciju od 1,4 milijuna dolara

'29.02.2012., Zagreb - Matija Kopic predavac na Startup srijedi, mjesecnom neformalnom druzenju poduzetnika, ulagaca i savjetnika. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
10.05.2012.
u 21:13

Tvrtka Farmeron osmislila je aplikaciju koja poljoprivrednim pogonima omogućava jednostavno praćenje njihove stoke. Aplikaciju koristi više od 450 farmi u 14 država, a sada će ih biti još i više

– Pozdrav svijete! Danas je velik dan za obitelj Farmerona zato što napokon mogu podijeliti nekoliko uzbudljivih vijesti sa svima vama – na taj je način vlasnik osječke tvrtke Farmeron Matija Kopić na blogu tvrtke priopćio vijest kako su osvojili investiciju od čak 1,4 milijuna dolara zahvaljujući svom “Google Analyticsu za farme”, aplikacijom koja poljoprivrednim pogonima omogućava jednostavno praćenje njihove stoke.

Mladi IT stručnjaci investiciju od gotovo osam milijuna kuna dobili su od investicijskih fondova NextView Ventures iz Bostona te SoftTechVC iz Silicijske doline.

Farmeronovu aplikaciju, koju su lansirali u studenome prošle godine, danas koristi preko 450 farmi u 14 različitih zemalja.

– Farmeron predstavlja jedinstvenu i neiskorištenu priliku za razvoj software-as-a-service rješenja, posebice uzimajući u obzir činjenicu da preko 164 milijuna farmi širom svijeta ima pristup internetu i da proizvodnja poljoprivrednih proizvoda mora biti što efikasnija kako bi se zadovoljile potrebe čovječanstva koje je već prešlo brojku od 7 milijarda ljudi – rekao je Lee Hower iz NextView Venturesa.

Na blogu su objavili kako partnerstvo koje su nedavno ostvarili s njemačkim Neelsen Agrar GmbH-om, jednim od vodećih svjetskih pružatelja logističke potpore poljoprivrednim proizvođačima, jamči im ulazak na tržišta 30-tak zemalja u kojima Neelsen Agrar djeluje.

Komentara 3

KO
korisnik2
22:29 10.05.2012.

je li to lokalno ili na cloud-u?

ZA
zagabria1
22:59 10.05.2012.

znači od 17 milijuna farmi oni imaju njih 450 kao klijente. Bogami dobra zarada 1.5 mil USD za 450 klijenata Prava stvar ovaj Internet, samo dokle će ovaj Eldorado trajati

KR
kreont
07:35 11.05.2012.

Sada treba zaposliti još indijskih informatičara da nadogradi aplikaciju. Čestitam firmi jer su \"ipak\" nekako uspjeli bez državnih poticaja i bez rodbinskih veza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije