Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar posao

Oklopnjaci Đakovića na završnom testiranju kod Kuvajćana

patria
Duško Mirković/Pixsell
22.04.2013.
u 07:52

- Nadamo se pozitivnom odgovoru, kaže Darko Grbac, izvršni potpredsjednik divizije Obrana.

Iako je proizvodnja borbenih oklopnih vozila za potrebe hrvatskih oružanih snaga pri samom završetku, Specijalna vozila Đure Đakovića nudit će ih, sukladno okvirnom sporazumu s Patrijom, i trećem tržištu. Prije nekoliko dana stigao im je službeni poziv Ministarstva obrane Kuvajta za pristupanje završnim testiranjima u toj bliskoistočnoj zemlji, uključujući i gađanja te probne vožnje.

 – Ponosan sam što smo postali glavni pregovarač i nositelj kompletnog posla oko prodaje borbenih oklopnih vozila Kuvajtu. Ušli smo u završni krug testiranja i nadamo se što skorijem pozitivnom odgovoru Kuvajćana – kaže Darko Grbac, izvršni direktor Specijalnih vozila i izvršni potpredsjednik divizije Obrana Đure Đakovića. Tržište regije najinteresantnije je Đuri Đakoviću za projekt BOV-a, a kao što je Kuvajt najizvjesniji potencijalni kupac za Specijalna vozila, za Patriju su to Ujedinjeni Arapski Emirati.

Tu bi nositelj posla mogla biti Patria, a u slučaju pozitivnog ishoda u Đakoviću očekuju da će i oni u znatnom opsegu biti uključeni u taj posao.

 – Patria nas je prepoznala kao kvalitetnog dobavljača i partnera i zato smo jedini koji s njima imamo potpisan okvirni sporazum o suradnji i zajedničkom nastupu na trećem tržištu – ističe Grbac.

Dodaje da Specijalna vozila jedina imaju Original Equipment Manufacturer (OEM), što znači da je vozilo proizvedeno u brodskoj tvrtki identično onome proizvedenom u Patriji. S tim certifikatom Brođani imaju puno pravo nastupa na trećem tržištu.

>>Patrijinim oklopnjakom Đuro Đaković juriša na svjetska tržišta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije