Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Farmaceutska industrija

Novartis preuzima Alcon za 40 milijardi dolara

Tablete
04.01.2010.
u 13:40

Novartis planira potrošiti dodatnih 11,2 milijarde dolara kako bi kupio preostalih 23 posto dionica čime bi postao stopostotni vlasnik Alcona.

Švicarski farmaceutski div preuzet će većinsko vlasništvo nad Alconom, tvrkom koja se bavi očnom njegom, a cijeli je posao vrijedan 40 milijardi dolara, prenosi BBC.

Taj će novac iskoristiti za kupnju 77 posto vlasništva u Alconu, čime će doći u većinski posjed kompanije. Dosad su imali 25 posto dionica koje su 2008. godine kupili od Nestlea.

Novartis planira potrošiti dodatnih 11,2 milijarde dolara kako bi kupio preostalih 23 posto dionica čime bi postao stopostotni vlasnik Alcona.

Ovom akvizicijom Novartis nastoji diverzificirati svoje poslovanje i proširiti djelovanje s isključivo farmaceutskog tržišta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije