Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAD PRODAJE

Nokia ukida dodatnih 4000 radnih mjesta

Nokia
AFP
08.02.2012.
u 22:35

Nokia će tijekom 2012. otpustiti dio radne snage u postrojenjima u Mađarskoj, Finskoj i Meksiku

Finski proizvođač mobitela Nokia objavio je u srijedu kako planira ukinuti još 4000 tisuće radnih mjesta u pogonima u Mađarskoj, Finskoj i Meskiku, prenosi New York Times. Tvrtka planira otpustiti ukupno sedam posto radne snage, a otkazi će se dijeliti u etapama do kraja godine.

Posrnuli gigant na taj će način pokušati smanjiti troškove proizvodnje te istu preusmjeriti u poslove sklapanja pametnih telefona u Aziji.

U mađarskoj tvornici bez posla će do kraja 2012. godine ostati 700 djelatnika dok u meksičkom pogonu Nokia namjerava otpustiti njih 1000. Najviše otkaza prijeti finskim radnicima pa bi se do kraj godine njih 2300, odnosno polovica radne snage, moglo naći na burzi.

Podsjetimo, Nokia je u četvrtom kvartalu imala 73-postotni pad dobiti, a prodajom novih telefona s platformom Windowsa nije uspjela izravno konkurirati Appleovom i Phoneu koji trenutno dominira tržištem.

Komentara 2

OB
-obrisani-
10:34 10.02.2012.

istekle su porezne olaksice i sele gde je povoljnija proizvodnja.

CC
crveno-crni sindikalac
17:00 10.02.2012.

Prestanimo kupovat Nokiu.Odlaze u Kinu.Kinezi če prekopirat njihovo znanje i opet če izgubit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije