Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žena od 50 mil. eura

NLB izgubila u RH 80 mil. eura, smijenili direktoricu Anu Kralj

\'kralj2_pxl_unu_180112\'
PIXSELL
18.01.2012.
u 23:20

Nova ljubljanska banka dala je otkaz šefici Optima leasing zbog 50 milijuna eura loših potraživanja, tužba G. Crnčevića dobila na težini

Uprava slovenske Nove ljubljanske banke (NLB) odlučila je smijeniti Anu Kralj s mjesta predsjednice uprave svoje hrvatske tvrtke Optima leasing, doznajemo od dobro upućenih izvora. Kralj prema tim izvorima još nije formalno smijenjena, ali je od NLB leasinga, svoje krovne tvrtke, koja je dio NLB-a, dobila obavijest o smjenjivanju, do kojega će doći kad se imenuje novi Nadzorni odbor Optima leasinga.

Tužba od 157 milijuna eura

A razlog smjenjivanja Ane Kralj je spor Optima leasinga s Goranom Crnčevićem, vlasnikom Spectator grupe, koji je prije bio suvlasnik Optima leasinga, te porazni rezultati poslovanja te leasing kuće u Hrvatskoj. Crnčević je Optima leasing tužio za naknadu štete od 157 milijuna eura nakon što je Optima leasing blokirala jednu od Crnčevićevih tvrtki. Crnčević kaže da je Kralj to učinila kako bi prikrila nezakonito poslovanje Optima leasinga, a na koje je on kao tadašnji član NO-a upozoravao. Interna revizija utvrdila je da Optima leasing ima čak 50 milijuna eura loših odnosno nenaplativih plasmana. Tako su revizori procijenili da 50 posto plasmana neće biti moguće naplatiti jer nisu adekvatno osigurani.

Optima leasing trenutačno nema NO jer se u zadnje vrijeme članovi mijenjaju kao na traci - ili su davali ostavke ili su smjenjivani. Zadnji sastav Nadzornog odbora dao je ostavke lani početkom prosinca. Nevenka Artić Banovec kazala nam je da je dala ostavku u NO-u zbog netransparentnosti poslovanja, da NO nije dobivao sve informacije te da je uočila nezakonitosti u poslovanju Optima leasinga. I druga tvrtka NLB-a u Hrvatskoj, OL nekretnine, ima oko 30 milijuna eura loših plasmana, pa je gubitak NLB-a u Hrvatskoj 80 milijuna eura.

Komentara 4

JS
ja sam gladan
23:52 18.01.2012.

Nećete vi imati sreće u Hrvatskoj, dok ne vratite hrvatskim štedišama novac koji ste im pokrali i to sa kamatom.

MA
medjimurac.at
07:53 19.01.2012.

Optima leasing je NLB ? Treba to zapamtit i nIkakve poslove imat sa takovom firmom il bankom!

PI
PIDOČA
08:43 19.01.2012.

19.01.2012. u 07:53h medjimurac.at je napisao/la: Optima leasing je NLB ? Treba to zapamtit i nIkakve poslove imat sa takovom firmom il bankom! +++++++++++++++++++++++++++++++++++ jedan od leasing kuća di je realizacija najbrža i najjednostavnija, ali zato kamata bila visoka, ii nikakvo čudo da su u banani, a ovaj crnčević ih je natiga samo tako,junački

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije