Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tržište rada

Njih će Austrijanci željeti zaposliti po ulasku Hrvatske u EU

Zaposlenje
Marko Jurinec/PIXSELL
15.02.2013.
u 14:59

Po ulasku Hrvatske u Europsku uniju našim će se građanima otvoriti europsko tržište rada, a Austrija je jedna od prvih zemalja koja je iskazala značajniji interes za hrvatskim radnicima

Po ulasku Hrvatske u Europsku uniju našim će se građanima otvoriti europsko tržište rada, a Austrija je jedna od prvih zemalja koja je iskazala značajniji interes za hrvatskim radnicima, piše Poslovni dnevnik.

Prema najavama koje su se danas mogle čuti na predstavljanju europskog projekta Eures, koji je namijenjen poslodavcima za regrutiranje radnika iz EU, ali i radnicima za pronalazak poslova u Uniji, Austrija u sljedećoj skijaškoj sezoni računa na 300-tinjak hrvatskih ugostitelja, konobara i kuhara koji se, uz uvjet da znaju njemački jezik, mogu zaposliti na mondenim austrijskim skijalištima u razdoblju od tri do pet mjeseci.

Komentara 9

Avatar vladohos
vladohos
16:15 15.02.2013.

Ne samo Austrija, nasi kuhari, konobari i pomocno osoblje su trazena roba i u Njemackoj, papiri se vec sada brzo rjesavaju. U toj prici ima samo jedan problem, koji to nas kuhar a da ne pricamo o konobaru govori dobar Njemacki ? Citajuci oglase nasih "ugostitelja" koji traze posao svatko od njih napise da tecno govori Njemacki ali kada s njim sjednes i pokusas govoriti na Njemackom onda vidis na doticni pojima nemaju.

ST
stjepanovic
18:27 15.02.2013.

Mozes mislit....a placa ce biti ko u Hrvatskoj ..doduse redovna....Navali narode..ma daj V.L ne lupaj gluposti..od Ceha Slovaka i Madjara nemos hodat ,a od Rumuna i Bugara ..da nepricam ,doduse ovi zadnji ni ne traze posao ..vecinom njih traze....zbog prevara naravno..Glupost pisete V.L 25 godina sam tu....ovdje ste dobrodosli samo za 800 -1000 Eura...naravno za 200-sati rada ,stan za samca..400,,hrana 200-300 ostali troskovi ako niste samac minimalno jos 200 ...pa saberite....hocete dolaziti... hocete .....ne vjerujem.... Sretno vam bilo

IC
ica39
10:02 17.02.2013.

A šta vi svi koji ste vani,ako nije tako dobro,vratite nam se u hrvatsku,pa budete radili ovdje za 300eura i to budete sretni ako nađete posao i ako gazda bude tako dobar da vam ih isplati.Svi vičete da vani nije dobro,pa dođite nam u Hrvatsku ovdje je bajno. Lp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije