Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
državni poticaji

Netransparentno podijeljene čak 2,4 milijarde kuna

'18.07.2013., Biskupci - Zetva psenice na njivama pozeskih ratara je u punom jeku. Kasni zbog ucestalih kisa proteklih dana. Prinosi su i pored teskoca dobri. Photo: Dusan Mirkovic/Pixsell'
'Dusan Mirkovic/Pixsell'
27.08.2013.
u 21:40

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina tvrdi da je prosječno isplaćeno 70% poticaja

Iako ministar Tihomir Jakovina stalno ponavlja kako državni poticaji nisu plaća poljoprivrednika nego dopuna dohotku, po kojim je kriterijima i kako podijeljeno 2,4 milijarde kuna za proizvodnu 2012. i dalje je nepoznato.

Jakovina tvrdi da je prosječno isplaćeno 70% poticaja. No, u odgovoru Agencije za plaćanja u poljoprivredi Udruzi uzgajatelja simentalskog goveda Požeštine do 10. srpnja 2013. godine za regionalna plaćanja isplaćeno je samo 62% novca (samo za mlijeko 100%).

Za šećernu repu, mliječne krave, rasplodne krmače te premije za krave dojilje, ovce i koze isplaćeno je 65%, za duhan 98%. Po osnovi specifičnih plaćanja za tov goveda, mliječne krave i krave dojilje seljaci su dobili 90%, za oranice, povrće, višegodišnje nasade, livade i pašnjake u ekološkoj proizvodnji 65 do 77%, a za oranice, povrće i nasade u integriranoj proizvodnji 65% novca. 

>> Ministar Jakovina velikim igračima darovao čak 70 mil. kn poticaja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije