Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna groznica

Nepovjerenje u euro i dolar rezultiralo rastom cijene zlata

gold
AFP
21.05.2010.
u 12:33

Analitičari smatraju kako "bijeg" prema zlatu nije čudan jer su investitori tome pribjegavali i prije.

Nepovjerenje ulagača u svjetske valute, a posebno nedavni snažan pad eura, rezultirao je rastom cijene zlata na svjetskom tržištu. Unca zlata dosegnula je tako vrijednost od 1200 dolara, što je 270 dolara više nego u isto vrijeme lani i skoro 1000 dolara više nego prije deset godina, prenosi Bloomberg.

Analitičari smatraju kako "bijeg" prema zlatu nije čudan jer su investitori tome pribjegavali i prije. Zlato je prema njima najbolje mjesto za spremanje vrijednosti i zbog toga najbolja opcija za brojne ulagače.

Iako je kroz povijest strah od inflacije često završavao visokim porastom cijene zlata, analitičari smatraju kako trenutačno ne prijeti opasnost od inflacije jer su gospodarstva SAD-a i Europske unije u blagom oporavku, no dugoročno bi se situacija mogla promijeniti zbog velike fiskalne neravnoteže i nužnosti bolnih rezova poput onih koji se događaju u Grčkoj.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
08:24 22.05.2010.

Ako trazite dobar posao preko interneta, koji nije prijevara pogledajte video na zaradazazivot.ws i dokaze o isplatama. Jer kako vidite svi su se veliki za sebe pobrinuli, a mali uvijek placaju najvecu cijenu da bi oni bili veliki. Odaberite svoj put i svoj biznis. Imate podrsku velike medjunarodne kompanije.

UK
Ugo Kajvez
18:12 22.05.2010.

22.05.2010. u 14:36h cicibela . Dobro rečeneno, ... funny money vrijedi i za ovo \"pravo\" zlato, pogotovo ako dolazi iz fort knox ili bank of england, .. gdje, (gle čudo Božje) podvaljuju lažno zlato pod pravim. . To se zaista dogodilo kad su jednom morali kineze isplatiti u zlatu a ovi nebudi lijen išli ispitati zlato i uspostavilo se da su poluge bile samo premazane tankim slojem zlata .... . \"Fake Gold Bars in Fort Knox! What’s Next? The IMF sold Gold plated tungsten bars to India ?!\"

CI
cicibela
14:36 22.05.2010.

Vjerojatno je i ovo zlato samo digitalno, isto kao i FUNNY MONEY.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije