Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fejsom kruži spam

Nema razloga za paniku: Sve što radite neće biti dostupno javnosti

'(FILES) Photo taken on January 3, 2011 showing the homepage of social-networking giant Facebook. Facebook said on September 8, 2011 it would sign up to a voluntary code of conduct in Germany to prote
'NICHOLAS KAMM'
07.10.2011.
u 20:08

Na Googleu će biti objavljene samo one informacije koje korisnici sami označe kao javno dostupne, a opcija pretplate automatski je isključena.

Da su promjene koje uvodi Facebook mnogim korisnicima još uvijek velika nepoznanica potvrđuju i lažne informacije koje ovih dana kolaju tom društvenom mrežom, a na koje mnogi korisnici nasjedaju.

Tako mnogi od njih na zid lijepe poruku koja djeluje zabrinjavajuće, no zapravo je riječ o spamu:

FB se promijenio. Svi nasi komentari, lajkovi itd. sada su dostupni i na Google-u (sto znaci da ih mogu vidjeti svi). Zato vas molim da miš pomaknete do mog imena. Pricekajte da vam se pojavi mali prozorcic. U prozorcicu odaberite «Subscribed» i potom iskljucite opciju komentari i svidja mi se. Isto cu uciniti i ja za vas, tako da nasi komentari o nasim obiteljima i prijateljima vise nece biti javno objavljeni. Kopiraj ovu poruku na svoj zid ako ne zelis da svaki tvoj pokret bude vidljiv svima u izborniku sa desne strane. Hvala svima!

Osim hrvatskih korisnika, slične poruke lijepe i oni iz Slovenije i Srbije, što znači da se paranoja polako širi. No, ne treba brinuti, jer riječ je o lažnim informacijama.

Naime, kako objašnjavaju na portalu Zimo, prava je istina da će na Googleu biti objavljene samo one informacije koje korisnici sami označe kao javno dostupne. Tako možete odlučiti da sve ili samo neke objave budu dostupne cijeloj javnosti (public), svim vašim prijateljima (friends), ili samo nekima (custom).

Što se nove opcije pretplate (subscribe) tiče, ona je na profilima korisnika automatski isključena. Tek kada korisnik dozvoli pretplaćivanje na svoj račun (allow subscribers) ljudi će ga moći pratiti. No čak i u slučaju odabira te opcije moguće je kontrolirati što točno pretplatnici mogu vidjeti.

Komentara 2

UK
Ugo Kajvez
11:28 08.10.2011.

\"Nema razloga za paniku: Sve što radite neće biti dostupno javnosti\" . Ali zato će biti dostupno zapadnim obavještajnim službama .............

ZB
zgrada_bez_parkinga
16:27 09.10.2011.

\"Sve što radite neće biti dostupno javnosti\" = u prijevodu: spijuniramo vas, tko vas yebe :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije