Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hakom:

'Ne možemo narediti B.net-u da HTV 3 uvrsti u osnovni paket'

HRT (1)
Davor Višnjić/Pixsell
21.09.2012.
u 11:12

HAKOM u ovom trenutku ne može odrediti obvezni prijenos zemaljskih televizijskih programa operatorima

S obzirom na velik broj upita i negodovanje korisnika usluge kabelske televizije operatora B.neta, a vezano uz neuvrštavanje trećeg programa HRT-a u osnovni paket usluga, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) želi obavijestiti građane da u ovom trenutku nema nadležnost odrediti bilo kojem operatoru prijenos bilo kojeg programa pa tako ni Trećeg programa Hrvatske radio-televizije, izvijestili su HAKOM-a.

>>HTV želi dodatno zaraditi naplatom programa B.netu

– Određivanje kabelskih operatora koji imaju obvezu prenositi određene zemaljske programe, odnosno utvrđivanje potrebe obveznog prijenosa jednog ili više televizijskih programa u Republici Hrvatskoj u kabelskim i IPTV sustavima, sukladno članku 97. Zakona o elektroničkim komunikacijama, nemoguće je provesti bez prethodne odluke o obveznom prijenosu tih programa koja je u nadležnosti Agencije za elektroničke medije – ističu.

Napominju da se obvezni prijenos operatorima ujedno može odrediti samo za one javne komunikacijske mreže koje upotrebljava znatan broj krajnjih korisnika kao osnovni način prijma radijskih i televizijskih programa, odnosno samo u slučaju kada za to postoji javni interes.

– U slučaju utvrđivanja naknade za prijenos trebaju se poštivati načela razmjernosti, transparentnosti i nediskriminacije – poručili su iz HAKOM-a.

>>Gledatelji ogorčeni na B.net: Zašto nam naplaćujete HRT 3!?

Ključne riječi

Komentara 1

MA
mareiaco
14:23 22.09.2012.

Kao imam taj program.Mogu reć da nije baš nešto.Čista glupost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije