Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stroži uvjeti

Nakon ulaska u EU 53 hrvatske tvrtke dobile zabranu izvoza u BiH

carina
Robert Anić/PIXSELL
17.07.2013.
u 13:19

Stopirana je mogućnost izvoza u BiH tvrtkama koje se uglavnom bave proizvodnjom i preradom mesa i hrane za životinje

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović rekao je da je za 53 firme iz Hrvatske, koje se uglavnom bave proizvodnjom i preradom mesa i hrane za životinje, stopirana mogućnost izvoza u BiH dok ne ispune standarde proizvodnje Europske unije, piše Al Jazeera Balkans.

Takva odluka uslijedila je kao logičan slijed nakon ulaska Hrvatske u EU budući da se traži da hrvatske tvrtke trebaju ispuniti sve uvjete Europske unije pri izvozu, kao što se to traži i od BiH kada izvozi za hrvatsku, napominju u Ministarstvu BiH. Među tvrtkama najveći je broj klaonica koje su dobile zabranu izvoza u BiH.

– Hrvatske firme i proizvodi ne mogu imati stari tretman, niti za njih mogu važiti stare garancije. Nakon njihova ulaska u EU sasvim je jasno da mi hrvatske firme ne možemo tretirati ni kao treću zemlju, ni kao članicu CEFTA-e – rekao je direktor Kancelarije za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba.

>> Kacin: Ovo je dan kada BIH više ne može izvoziti mlijeko i meso u EU

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije