Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pozitivan šok

Nakon najave Berlusconijeve ostavke burze bilježe rast

'This file picture taken on December 23, 2010 shows Italy\'s Prime Minister Silvio Berlusconi giving his end of the year press conference at Villa Madama in Rome. Global stock markets turned lower on
'ANDREAS SOLARO'
09.11.2011.
u 09:33

Berlusconi je drugi europski premijer koji je odlučio odstupiti u manje od tjedan dana

Europske burze pozitivno su otvorile trgovanje u srijedu, dan nakon što je talijanski premijer Silvio Berlusconi pristao podnijeti ostavku na svoju dužnost. Tržišta kapitala reagirala su pozitivno nadajući se da će novo talijansko vodstvo uspješno krenuti u obračun s državnim dugom i rastućom krizom.

Prema podacima WSJ-a, londonski FTSE narastao je 0,5 posto prilikom otvaranja burze, frankfurtski DAX 1,4 posto, a pariški CAC-40 zabilježio je pozitivan pomak od 1,1 posto.

Jedina burza koja je reagirala negativno na vijest o Berlusconijevoj ostavci jest ona u Milanu koja je oko podneva bilježila pad od 4 posto.

Berlusconi je drugi europski premijer koji je odlučio odstupiti u manje od tjedan dana. Prošlog tjedna na odlazak se odlučio grčki premijer Papandreou.

Ključne riječi

Komentara 6

PO
poluprovokator
10:23 09.11.2011.

Sprega kapitala, vlasti, medija, sudstva i represlija je drzala ovu nakaradu od covjeka na vlasti predugi niz godina i to je drustveno-evolucijska sramota! Kontrola medija je najopasniji alat jer sprecava/kontrolira triganje revolucije. ...na zalost istu stvar imamo i doma:-(

Avatar Jana
Jana
11:28 09.11.2011.

momentalni rast a sada smo već više od -2

OB
-obrisani-
14:34 09.11.2011.

Najvise bih ga volio uskoro vidjeti kako visi sa glavom dolje kao i njegov uzor iz bliske mu proslosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije