Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijene

Najviša stopa inflacije u Indiji u posljednje dvije godine

indija
14.06.2010.
u 10:27

Cjenovni rast može se zahvaliti prije svega porastu cijena energenata, što je rezultiralo i povećanjem cijena hrane i podignulo stopu inflacije iznad predviđanih 9 posto.

Stopa inflacije u Indiji dosegnula je u svibnju 10,16 posto, što je najviši stupanj inflacije u toj zemlji u posljednje dvije godine.

Cjenovni rast može se zahvaliti prije svega porastu cijena energenata, što je rezultiralo i povećanjem cijena hrane i podignulo stopu inflacije iznad predviđenih 9 posto. Iz indijske vlade stiglo je priopćenje u kojem se najavljuje skori pad cijena i smanjenje inflatorne stope te se poručuje kako je istodobno Indija u travnju ostvarila svoj najbrži industrijski rast u posljednjih petnaest godina.

Zanimljivo je i kako Indija inflaciju računa na temelju cijena 435 osnovnih namirnica, tako da kada se pogledaju cijene općenito, Indijci zapravo plaćaju puno višu cijenu kod kupnje proizvoda nego što se to službeno prikazuje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije