Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mardešić iz Sali

Najstarija tvornica na otocima slavi 110. rođendan

Mardešić
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
30.07.2015.
u 09:27

Danas je pak Mardešić nakon godina i godina borbe za opstanak na putu povratka dobrim rezultatima, pa tako na Dugi Otok dolaze raditi i Slavonci i drugi kontinentalci u potrazi za poslom

Tvornica Mardešić iz Sali proslavlja 110. obljetnicu postojanja čime je postala najstarija tvornica na otocima. Za tjedan dana u sklopu proslave Salske fešte, Saljskih užanki mnogima će se prezentirati i to putem jednih od najstarijih živućih bivših radnika koji su zagazili i u deveto desetljeće, a koji će pokazati kako se nekada solila i prerađivala riba.

Danas je pak Mardešić nakon godina i godina borbe za opstanak na putu povratka dobrim rezultatima, pa tako na Dugi Otok dolaze raditi i Slavonci i drugi kontinentalci u potrazi za poslom, a kojeg su pronašli baš u Mardešiću.

- Imamo 75 zaposlenika od kojih dio putuje svaki dana na Dugi Otok, a dio je smješten u prostoru koji imamo predviđen za smještaj zaposlenika. Od 2006. godine vlasnik Mardešića je Jadranski pomorski servis kojem je bilo za cilj da se postigne, a na kraju se i postigla stabilnost, a što u našem poslu riboprerade znači vraćanje trenda na tržištu koji je bio i koji je sada opet prepoznat. Konzerviranu ribu odnosno srdele, skuše i tune, odnosno 13 konzerviranih proizvoda izvozimo na tržište regije i to u BiH, Sloveniju, Srbiju i Češku. Tu je riječ oko 7 milijuna konzerviranih proizvoda, a ljeti solimo i pola pa i više od pola tone svježe ribe, prvenstveno inćuna i srdele koje izvozimo u Španjolsku, rekla nam je Marina Depolo, direktorica salskog riboprerađivača Mardešić.

>> Neodoljivi okusi jadranske ribe iz Tvornice Mardešić

Ključne riječi

Komentara 1

KU
kupusizec
12:43 02.08.2015.

To je neka greška....Tu je tvornicu trebalo uništit prije 10 - 15 godina. Kako smo to previdjeli? Pa kad i ne idemo na otoke! (Sve hrvatske vlade)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije