Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
startup scena

Najbolji savjet koji smo dobili? Ne otvaraj firmu u Hrvatskoj

Start up
Press foto
05.02.2013.
u 21:17

Tvrtku UX Passion osnovali su 2009. Antun Debak, Darko Čengija i Vibor Cipan. Nakon dvije godine poslovanja više od 96 posto prihoda ostvaruju izvozom svojih rješenja

Tvrtku UX Passion osnovali su 2009. Antun Debak, Darko Čengija i Vibor Cipan. Nakon dvije godine poslovanja više od 96 posto prihoda ostvaruju izvozom svojih rješenja, piše Poslovni.hr.

Prije točno godinu dana ova je zagrebačka softverska tvrtka otvorila podružnicu u Londonu radi jačanja izvoznih aktivnosti i širenja poslovanja na Veliku Britaniju i zemlje Commonwealtha.

Otvaranje podružnice u Londonu bio je velik iskorak, ali i logičan potez u dugoročnoj strategiji, jer su i dosad uspješno surađivali s mnogim britanskim klijentima, poput tvrtki Vodafone, IBM UK, Ogilvy PR UK i Qualtrak. 

Direktor tvrke je Vibor Cipan za Poslovni.hr kaže kako su im najveću prepreku pri pokretanju biznisa u Hrvatskoj predstavljali izuzetno kompleksni procesi i spora administracija. \"Imali smo goleme probleme prilikom odabira imena tvrtke i da bismo dobili u konačnici UX Passion kao željeno ime, donosili smo kopije i isječke iz Platonovih i Aristotelovih djela kao i Vergilijevih zbirki kako bismo dokazali latinsko, odnosno, starogrčko podrijetlo riječi u nazivu. Dodatno, učestalo mijenjanje propisa i visoka cijena rada uz stravično neučinkovitu javnu upravu značajno otežava poslovanje\", kaže Cipan.

Najbolji poslovni savjet koji su ikada dobili? \"Ne otvarajte firmu u Hrvatskoj\", kaže Cipan. Zašto nisu poslušali savjet, saznajte ovdje.

Ključne riječi

Komentara 32

VE
velikazmija
18:27 06.02.2013.

ima li nas ovde koji kao imaju firmu i pljuckaju ne treba pljuckati već tu karmilu natjerati da radi ----pitaj te ih koliku bi plaću želili ko u njemačkoj npr. ali raditi ko kod tite -jedan radi 10 promatra-an radi 10 promatra-

Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:47 06.02.2013.

Posto niste postupili po tom najboljem savjetu, znaci li to da ste glupi i nerazboriti ili sto je smisao ovog naslova?

CR
Cro10a
17:44 06.02.2013.

hmm eto kod nas je toliko loša situacija a oni za godinu dana uspjeli proširiti posao u london?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije