Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uručio zmajlović

Nagrade GREENOVATION 2013. liderima zelenog gospodarstva

greenovation 2013, nagrada,portal (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
17.05.2013.
u 10:34

GREENOVATION je prva hrvatska nagrada za razvoj zelenog gospodarstva, a dodjeljuju je Savez za energetiku Zagreba i tvrtka Energo Media Servis d.o.o. nakon provedenog javnog natječaja.

- Izazov povezivanja gospodarstva i okoliša je ključni izazov na koji moramo odgovoriti ako želimo održivi razvoj Hrvatske i ako želimo da hrvatski proizvodi i usluge budu konkurentni na tržištu Europske unije - istaknuo je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović uručujući nagrade GREENOVATION 2013. za top projekte hrvatskog zelenog gospodarstva u 2013. godini, u sklopu 4. Zagrebačkog energetskog tjedna, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

GREENOVATION je prva hrvatska nagrada za razvoj zelenog gospodarstva, a dodjeljuju je Savez za energetiku Zagreba i tvrtka Energo Media Servis d.o.o. nakon provedenog javnog natječaja. Ove godine dodijeljena je drugi put zaredom, u 10 kategorija, uz posebnu nagradu vezanu uz ovogodišnju temu natječaja “zelena gradnja”. Cilj nagrade je sustavno poticanje poslovne zajednice na razvoj zelenih i konkurentnih proizvoda, usluga i tehnologija, a sustavom nagrađivanja izdvojeni su vodeći hrvatski programi, poduzetnički projekti i novinari iz sfere zelenog gospodarstva.

Prigodom jučerašnje dodjele nagrada održan je i prvi Godišnji susret nositelja oznake GREEN MARK - Sign of Excellence. GREEN MARK je obilježje održive ili 'zelene' usluge, proizvoda ili tehnologije koje pridonosi povećanju konkurentnosti. Prenoseći okupljenima saznanja s nedavno održanog sastanka Vijeća ministara za okoliš EU u Dublinu, ministar Zmajlović posebno je naglasio važnost pružanja jasnih, pouzdanih i dostupnih informacija o načinu na koji organizacije upravljaju okolišem i istaknuo ulogu koju oznake poput GREEN MARK-a mogu imati u postizanju tog cilja.

- Ponekad je izazov komuniciranja prednosti zelenih proizvoda i usluga potrošačima veći od izazova njihova razvoja, a jedan od načina na koji tvrtke mogu odgovoriti na taj izazov su oznake održivosti” - istaknuo je ministar i čestitao tvrtkama koje su uspjele zadovoljiti standarde potrebne za dobivanje te oznake, kao liderima hrvatskog zelenog gospodarstva.

>>Nagrade GREENOVATION 2013 liderima zelenog gospodarstva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije