Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
siromašna nacija

Josipović: Bijeda koja hoda ulicama pokucat će na naša vrata

zlatna kuna (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
28.02.2013.
u 22:18

Nadan Vidošević zove na konsenzus sve aktere društva jer, kako upozorava, nema tog genijalca ni strategije koja bi mogla zemlju izvući iz krize.

Pozivanje na konsenzus obilježilo je dodjelu nagrada Zlatna kuna Hrvatske gospodarske komore. Njezin predsjednik Nadan Vidošević zove na konsenzus sve aktere društva jer, kako upozorava, nema tog genijalca ni strategije koja bi mogla zemlju izvući iz krize.

– Ovo je kristalna dvorana uspjeha, ali iza ovih vrata stanuje siromaštvo. Bijeda koja hoda ulicama pokucat će na naša vrata, a taj bol siromaštva i bijede osjetit će mnogi od nas koji smo u ovoj dvorani – poručio je predsjednik Ivo Josipović, pa najavio da bi uskoro moglo biti i više od 370 tisuća nezaposlenih. Zato traži konsenzus politike, gospodarstvenika iz kojeg se ne smije isključiti ni zahtjeve siromašnih i nezaposlenih, a gospodarstvenike je upozorio da je društveno odgovorno poslovanje brinuti za svako radno mjesto i ulagati u širenje proizvodnje. Nužno je promijeniti društveni model koji nema cilja, a koji je u 30 godina nabildao vanjski dug sa 2,4 na 45 milijardi eura, poručuje Vidošević, napominjući da se nijedan sloj društva neće bez borbe odreći svojeg lena.

– Srce je Hrvatske ministarstvo financija jer iz tog resora izlazi 2,5 milijuna dohodaka i dok je samo 200 tisuća ljudi zaposleno u industriji, politika će se obraćati onima koji o tom srcu ovise – poručio je Vidošević.

>>Bruketa & Žinić jedni su od šest dobitnika Zlatne kune

 

Komentara 47

TO
tom
14:14 02.03.2013.

dragi i umiljati čovjek. brine o malim ljudima. stvarno!

TR
trofaznijudeomasonskikomunjara
23:15 28.02.2013.

Oligarhija traži konsenzus. Nek sirotinja ne dira kruh koji su joj oduzeli, a zauzvrat će im oni dati ponešto mrvica sa svog stola.

WI
wiliam
13:55 01.03.2013.

To je znači ono čega se oni boje!? Da njih ne uhvati bijeda i siromaštvo!Nije njima važno što smo svi mi osiromašeni. Mi smo im zadnja rupa na sviralu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije