Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hewlett-Packard

Na HP-ovoj konferenciji i "cloud" rješenja za efikasniji javni sektor

Boris Bauk
Arhiva VL
05.03.2012.
u 13:45

Poslovno-tehnološka konferencija pod nazivom "HP 360°" održat će se u Zagrebu 15. ožujka.

Više od 500 sudionika iz Hrvatske i inozemstva očekuje se na 4. poslovno-tehnološkoj konferenciji Hewlett-Packarda koja će se pod nazivom "HP 360°" održati u Zagrebu 15. ožujka.

Manifestaciju su na današnjoj konferenciji za novinare predstavili Boris Bauk, direktor Hewlett-Packarda u Hrvatskoj, i Siniša Staničić, direktor za velike poslovne korisnike u segmentu poslužitelja, pohrane podataka i mrežnih rješenja. Oni su naglasili da ovogodišnja konferencija pod sloganom "Snaga ljudi, tehnologije i ideja" želi sudionicima kroz uspješne primjere iz prakse pokazati kako vrhunska tehnologija utječe na svakodnevni rad.

– Neka HP-ova rješenja, koja su uspješno primijenjena u pojedinim europskim zemljama, predstavit ćemo i Vladi RH koja je, za razliku od prethodne vlade, pokazala jasan interes za informatička rješenja koja mogu pomoći efikasnosti javnog sektora – kazao je Bauk dodajući kako uspješne tvrtke gledaju što je kod tržišnih lidera napravljeno i to pokušavaju primijeniti, a slično će napraviti i Vlada bez obzira na to tko ponudio rješenje.

– Informatika se ne bi smjela tretirati kao trošak – istaknuo je Bauk naglašavajući kako su Vladini predstavnici već označili "cloud" tehnologiju kao nešto što ih prvenstveno zanima te kako je to tehnološki ispravan pravac kojim treba ići.

Predstavljajući pak samu konferenciju i njezin program, Siniša Stančić naglasio je da će HP predstaviti najnovija tehnološka postignuća poput nove generacije HP ProLiant servera Generation8 (Gen8), uz koji je potpuno automatiziran svaki aspekt životnog ciklusa servera.

– Prvi će put na našoj konferenciji govoriti i sami korisnici HP-ovih usluga kao što su Vipnet, Nova TV i Podravka te svjetski stručnjaci iz tog područja Frank Baetke, Agnus Reid i Mike Banic.

Komentara 2

Avatar florenz
florenz
10:22 06.03.2012.

Vlada naše podatke već unaprijed šalje u \"oblake\". Vaqljda da sv. Petar ima dostupne podatke što mu to sve \"dolazi\". Tako će imati olakšani izbor - kamo tko spada! A da ne spominjem hakere koji provaljuju u sve umrežene podatke.

WO
Wolf23
12:20 06.03.2012.

Za efikasniji javni sektor potrebno je mnogo više od \'magle\' ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije