Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snižene procjene

MMF: Hrvatska će ove godine imati pad gospodarstva od 1,1 posto

burza (1)
Reuters/Pixsell
09.10.2012.
u 09:31

Što se Hrvatske tiče, Međunarodni monetrani fond u idućoj godini predviđa rast od 1 posto

Međunarodni monetarni fond (MMF) u svom najnovijem izvješću snizio je prognoze globalnog gospodarskog rasta, između ostalog i za Hrvatsku. Tako MMF predviđa pad hrvatskog gospodarstva od 1,1 posto što je nešto lošija prognoza od one u travnju kada se predviđao pad od 0,5 posto.

Ovo je drugo smanjivanje prognoze globalnog gospodarskog rasta od travnja, čime MMF poručuje američkim i europskim dužnosnicima da još uvijek nisu sigurni u uspjeh njihovih planova gospodarskog oporavka.  

Što se Hrvatske tiče, Međunarodni monetarni fond u idućoj godini predviđa rast od 1 posto, što je jednako prognozama u travnju. Na globalnoj razini MMF ove godine očekuje rast od 3,3 posto što je 0,2 posto manje nego u srpnju kada je procjena rasta bila 3,5 posto.

Ako se prognoze MMF-a ostvare, bit će to najlošiji rezultat gospodarskog rasta od 2009. godine.

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
10:38 09.10.2012.

A ako Bog da, slijedeće godine ćemo biti Švicarska.

ZA
zagabria1
10:41 09.10.2012.

Odlična ilustracija za pad od 1%. Čudi me da nisu stavili sliku eksplozije atomske bombe. Valjalo bi vidieti statistiku da li stvarno ovakvi senzacionalistički potezi povećavaju nakladu. Po meni to je kontraproduktivno jer ljudi sve manje vjeruju medijima.

Avatar comparator
comparator
20:23 09.10.2012.

Hvala na ilustraciji koja fantastićno poput munje prikazuje strmoglavi pad koji nas pogađa zahvaljujući nesposobnim političarima koji su nas vodili i još nas vode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije