Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje

MMF: Globalnoj ekonomiji prijeti "izgubljeno desetljeće"

Lagarde (1)
Foto: AFP/Reuters/PIXSELL
1/4
09.11.2011.
u 08:12

Lagarde je kazala da kreditna kriza u Europi rezultira neizvjesnošću za cijelu globalnu ekonomiju

Čelnica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Christine Lagarde upozorila je na početku svog dvodnevnog posjeta Pekingu da bi se globalna ekonomija mogla suočiti s "izgubljenim desetljećem", prenosi BBC.

Lagarde je dodala da kreditna kriza u Europi rezultira neizvjesnošću za cijelu globalnu ekonomiju te kako se nastojanja za suzbijanje i prevladavanje krize kreću u dobrom smjeru, no nužno je što prije vratiti izgubljeno povjerenje.

Obraćajući se kineskim dužnosnicima, kazala je da Kina treba napraviti rebalans svojeg gospodarstva jer, ne budemo li djelovali zajedničkim snagama, cjelokupnom svjetskom gospodarstvu prijeti nesigurnost i financijska nestabilnost.

– U tom slučaju ni Azija, koja je u ovim kriznim vremenima bilježila rast, neće biti pošteđena. Ne smije riskirati da se dogodi ono što neki analitičari nazivaju "izgubljenim desetljećem" – naglasila je Lagarde.

Sa svojim kineskim domaćinima čelnica MMF-a razgovarat će i o tečaju juana na koji se žale kineski trgovinski partneri te o načinima na koji bi Kina mogla snažnije upumpavati novac u europsku ekonomiju, posebno kupnjom javnog duga.

Prije posjeta Pekingu Lagarde je bila u Moskvi, a nakon Kine odlazi u Japan.

 

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 26

ZE
.zeitgeist.
09:05 09.11.2011.

I kapitalizam i komunizam su dio monetarnog sustava koji vlada svijetom. Jako malo država je bilo slobodno od monetarnog sustava i jednu po jedni napadaju Ameri i Židovi svakih par godina.

QW
qwas33333
09:09 09.11.2011.

bankarima se smiješi dobiveno desetljeće.

DU
Deleted user
09:00 09.11.2011.

svijet je stvarno s****n do kraja-okorjeli neoliberalni kapitalist mole okorjele komuniste da uspore svoj razvoj i upumpaju im svoju lovu-a oba sistema su nepravedna i nehumana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije