Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajdaš Dončić

Ministrovo NE! Linićev prijatelj nije postao direktor u HAC-u

'10.05.2012., Zagreb - 26. sjednica Vlade Republike Hrvatske. Slavko Linic, Sinisa Hajdas Doncic.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
11.05.2012.
u 10:00

Zoran Klarić bio je imenovan direktorom, ali to imenovanje uprava je poništila na zahtjev Komadine i raspisala javni natječaj

Uprava Hrvatskih autocesta nije nakon provedenog natječaja imenovala direktora Sektora naplate cestarine iako se za tu funkciju prijavilo čak 16 kandidata, a među njima i Zoran Klarić, prijatelj i kartaški partner ministra financija Slavka Linića! Za direktorska mjesta u sektorima građenja i pravnih poslova na natječaju su izabrani Jože Ladika i Marijan Sente.

Isti ljudi i nakon natječaja

Uprava HAC-a raspisala je javni natječaj za ta tri direktorska mjesta nakon što ih je na to prisilio bivši ministar Zlatko Komadina iako je Državni inspektorat utvrdio da HAC za ta mjesta nije ni morao raspisati natječaj. Ladika je bio imenovan direktorom i prvi put, bez javnog natječaja, kao i Zoran Klarić. Stoga se moglo očekivati da će uprava HAC-a i nakon natječaja imenovati iste ljude koje su imenovali i bez natječaja. No u međuvremenu je Komadina podnio ostavku, a za ministra pomorstva, prometa i infrastrukture imenovan je Siniša Hajdaš Dončić. A to je, kažu nam upućeni u zbivanja u HAC-u, bilo presudno da Klarić ne bude imenovan za direktora naplate. Naime, dok je Komadina bio ministar, bilo je svima jasno da kadrovsku politiku u njegovu resoru provode Linić i Radimir Čačić. Tako je u upravu HAC-a Linić, primjerice, postavio još jednog svog prijatelja, Juru Bajića. Klarić nije izabran za direktora naplate cestarine, tumače naši sugovornici iz HAC-a, jer je ministar Hajdaš Dončić time želio smanjiti Linićev utjecaj na svoj resor. Naime, previše bi bilo da uz Bajića, koji je zadužen za financije u toj tvrtki, ministar financija još i preko Klarića kontrolira stanje u HAC-u.

Da Hajdaš Dončić neće kao Komadina dopustiti da mu drugi rovare po resoru, pokazuje i imenovanje Sente za direktora pravnih poslova. On je, naime, iz Zaboka, kao i ministar.

Diskrecijsko pravo

Da se nešto u najmanju ruku čudno dogodilo u vezi s natječajem za direktora naplate cestarine, pokazuje i odgovor koji smo dobili iz HAC-a na naše pitanje zašto su obustavili taj natječaj. U HAC-u tako kažu da su obustavili natječaj sukladno diskrecijskom pravu uprave jer se nisi odlučili ni za jednog kandidata. A nisu se odlučili ni za jednog kandidata, navode, jer je na pragu turistička sezona te ne bi bilo poželjno imenovati novog direktora koji nije posve upućen u sustav naplate cestarine!

Tako je, prema tom tumačenju, Klarić bio upućen u proces naplate cestarine prije mjesec dana, kad je bio imenovan direktorom tog sektora, a sad nije.

Klarić nam je pak kratko rekao da ga ne zanimaju nikakvi razgovori o temi HAC-a.

Komentara 58

PA
paper2cuts
10:17 11.05.2012.

pa kaj je vama, pa nije ovo hdz.ova vlada,,,necemo mi dijeliti firme..

OB
-obrisani-
10:19 11.05.2012.

Naci ce Linic njemu drugo direktorsko mjesto.... znali su pricat kako kod njih nema i nece biti podobnih ,samo sposobnih.... izlazi sve polako na vidjelo,nista bolje od prijasnjih... FUJ.!

MA
medjimurac.at
10:15 11.05.2012.

Koji je Linici korumpirani gad nemozes vjerovat , taj je gori od Sanadera u najboljim danima !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije