Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gasi se kuća?

Zbog najave gašenja Vjesnikovi novinari žele k Milanoviću

vjesnik
Žarko Bašić/Pixsell
13.02.2012.
u 15:21

Slavko Linić: Vjesnik će se ugasiti! Vlada: To je osobni ministrov stav.

Vjesnik će se ugasiti, potvrdio je ministar financija Slavko Linić novinarima nakon sjednice Vlade. Iz Vladina Ureda za odnose s javnošću pak objašnjavaju da odluka o tom pitanju još nije donesena, a da je ovo bio tek osobni stav ministra Linića.

Sam Linić za RTL Danas potvrdio je da je to bio njegov osobni stav.

– Tako je, to je moje osobno mišljenje i rezultat moje komunikacije s medijima. Vi me pitate što mislim, ja vam odgovorim. O tome se nije raspravljalo na sjednici Vlade, niti je to nešto čime smo se bavili. Takva tvrtka jednostavno nema budućnost i sama će se ugasiti, ali to je moje mišljenje – rekao je ministar financija.

"Vjesnik ne bi trebao tek tako otići u stečaj"

– Teško je komentirati nešto što nije službeno. Mogu samo reći da smatram da bi jedine ozbiljne dnevne novine, kao što je Vjesnik, trebale opstati, što se dogodilo u svim zemljama u regiji – kaže glavni urednik Vjesnika Bruno Lopandić.

Vjesnikov ogranak Hrvatskog novinarskog društva i Vjesnikova podružnica Sindikata novinara Hrvatske poslijepodne su uputili pismo premijeru Zoranu Milanoviću s molbom da hitno primi predstavnike HND-a i SNH, a vezano uz navodnu odluku Vlade da ugasi dnevni list Vjesnik.

– Budući da smo u posljednja dva mjeseca Vladi predlagali sadržajnu i financijsku konsolidaciju lista Vjesnik, molimo Vas da još jednom, posljednji put prije odluke, saslušate naše prijedloge i argumente. Novinari i zaposlenici Vjesnika u nekoliko su navrata bivšoj vladi predlagali donošenje zakona o Vjesniku kao javnom glasilu, a Skupština HND-a tri je puta u posljednjih šest godina takav prijedlog poduprla u svojim zaključcima. Nekoliko smo puta u posljednjih nekoliko godina tražili i nudili projekte koji bi listu osigurali budućnost na tržištu, ali ih nijedna uprava nije uvažila. Iako ne namjeravamo omalovažavati bilo koga tko je poput nas u teškom položaju, smatramo da sedamdesetdvogodišnji Vjesnik ipak ne bi trebao tek tako otići u stečaj – ističu u apelu.

– Mi, novinari i zaposlenici Vjesnika u budućnosti vidimo Vjesnik kao javno glasilo te ozbiljne, širokoj javnosti otvorene, uravnotežene i vjerodostojne novine koje će se bezrezervno zalagati za demokratske vrijednosti i europski put Hrvatske. Spremni smo uložiti sve svoje radne i intelektualne potencijale da se to i ostvari jer Hrvatska takve novine zaslužuje. Molimo Vas da nas što skorije primite na razgovor, a potom i odlučite o Vjesnikovoj sudbini – zaključuje u pismu Vjesnikov ogranak HND-a i Vjesnikova podružnica Sindikata novinara Hrvatske.

"Najava o stečaju Vjesnika neočekivana"

Biljanu Bašić, predsjednicu Vjesnikove podružnice Sindikata novinara Hrvatske, najava o stečaju Vjesnika iznenadila je.

– Čudno je s obzirom na to da smo upravo na sugestiju iz Vlade napravili novu koncepciju Vjesnika kao održivog na tržištu, za što je neka sredstva bilo spremno dati Ministarstvo kulture, a koncept je zainteresirao i neke ugledne izdavače i novinare. U Sindikatu smatramo da je posrijedi interes krupnog kapitala za zemljište, koje vrijedi između 70 i 100 milijuna eura, a da bi se ta vrijednost aktivirala, Vjesnik je smetnja – navodi B. Bašić. Sindikat podsjeća Vladu da je jedno od njihovih predizbornih obećanja bilo transparentno upravljanje državnom imovinom, pa isto očekuju i kad je u pitanju sudbina uglednog političkog dnevnika sa 72 godine tradicije.

Ključne riječi

Komentara 136

1J
1japan
16:48 13.02.2012.

neka vjesnik ostave novinarima neka rade i brinu o davanjima zašto zatvoriti dugove oprostiti kao i drugima i ide se dalje u radove

Avatar kanonik
kanonik
16:53 13.02.2012.

Stojedinicu razvlače kao crijeva,a Vjesnik ekspesno u likvidaciju.

UK
Ugo Kajvez
15:57 13.02.2012.

Jopš jedan maćehinski sramotni odnos kvazi vlader hrvatske prema hrvatske tradicije i imovini, .................. liniću nesposbnonjakoviću, ............ kako bi bilo uložiti malo truda pa da se vjesnik podigne na dostojni i isplativu razinu ?? .............. al boli tebe za hrvatske građane, radnike ............. pokazali ste to sa PLIVOM, ..... a muljaža sa onim brodgradilištem u kraljevici?? .......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije