Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poslovanje

Metronet ostvario rast prihoda 8 posto, a dug smanjen 3,6 mil. kuna

'                               '
''
17.08.2010.
u 19:25

Operativni prihodi narasli su 8 posto te iznose 115,3 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju 2009. iznosili 106,7 milijuna.

U prvih šest mjeseci ove godine Metronet telekomunikacije nastavljaju s odličnim rezultatima, tvrdi se u priopćenju tvrtke. Operativni prihodi narasli su 8 posto te iznose 115,3 milijuna kuna, dok su u istom razdoblju 2009. iznosili 106,7 milijuna.

Istodobno, dobit iz poslovanja prije kamata, amortizacije i poreza (EBITDA) također je znatno narasla, i to 43 posto, na 28,3 milijuna kuna. U istom je razdoblju uvelike smanjen gubitak – 10 posto, odnosno za 3,6 milijuna kuna. EBIDTA marža je na razini od 25 posto, dok je u istom razdoblju lani iznosila 19 posto.

U sklopu priopćenja, iz Metroneta su poslali i izjavu Dennisa Rukavine, člana uprave zadužena za financije: "Ovako dobri rezultati pokazuju da smo na dobrom putu za ostvarivanje svih naših ciljeva jer je i segment poslovnih korisnika, koji su naše primarno tržište, narastao čak 9 posto. Time se dokazuje da društvo vodećih hrvatskih kompanija koje su svoje povjerenje odlučile dati Metronetu postaje sve veće.

S obzirom na rezultate i realno ostvarivanje naših poslovnih planova, uvjereni smo da ćemo, nakon što smo na alternativnom tržištu bili prvi s pozitivnim EBITDA, postati i prvi operater s pozitivnim tijekom novca. U međuvremenu, našu ćemo snagu i prednost nad konkurencijom pokazati nizom inovativnih novih usluga, zbog kojih ćemo biti korak ispred svih na tržištu alternativnih operatera."

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
23:32 17.08.2010.

Iskusni tim ljudi nudi podršku ambicioznim ljudiman željnim uspjeha u marketingu i internet poslovanju. INFO: www.gdi-wealth.ws

BE
BENEDIKT
11:04 18.08.2010.

Dok je HT takav kakav je, nema ništa od alternativaca...ili dok drug Todorić i ostatak investitora ne prebaci svoje firme na Metronet...

AW
awatar
16:05 18.08.2010.

ili da se napokon prošire i van Zagreba....mislim na usluge interneta televizije i telefonije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije