Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kompanije

Metaling kriznu 2009. prebrodio bez otkaza i kašnjenja plaća

građevinac
Arhiva
23.05.2010.
u 18:00

Prodorom na domaće tržište, ponajprije gradnjom nove čeličane u Sisku, nadomjestili su pad prihoda od izvoza

Oporavak europskih tržišta počeo se osjećati i na domaćem terenu. Sisački Metaling ulazi u red tvrtki koje su sve do studenog 2008. godine i izbijanja globalne krize polovicu svojih prihoda ostvarivale u izvozu na zapadnoeuropsko tržište.

Obnavljaju i katedralu

Tada su im preko noći otkazane sve narudžbe.

– Srušio nam se cijeli svijet, no srećom, uspjeli smo preživjeti. Nijednog radnika nismo otpustili, plaća nam nijednog dana nije kasnila, a posljednjih nekoliko mjeseci vraćaju nam se i prve strane narudžbe – kaže Željko Podgoršek, predsjednik uprave Metalinga, tvrtke sa 175 zaposlenih i jedne od rijetkih koja je preživjela izdvajanje iz sisačke Željezare i pronašla svoju tržišnu nišu. Podgoršek kaže da su proteklih godinu i pol gubitak stranih tržišta nadomjestili prodorom na domaće. Dosad je Metaling izradio i montirao više od tisuću objekata različitih namjena, a posljednjih godina izdvajaju obnovu zagrebačke katedrale, gradnju sarajevskog Olimpijskog bazena, porečke Arene, Arene u Zenici i nove tvornice PIK-a Vrbovec. Posljednji veliki projekt – gradnju čeličane i pratećih objekata unutar bivše sisačke željezare, a sada CMC-a – ističu kao poseban uspjeh. Uprava CMC-a povjerila je gradnju čeličane domaćim tvrtkama IGH, Tehnici i Metalingu.

– Ne grade se čeličane tako često, bio nam je to velik izazov, koji smo s uspjehom svladali – ponosan je Podgoršek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije