Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dolazi u europu

Meksički tajkun C. Slim kupuje 28% dionica nizozemskog KPN-a

'Mexican billionaire Carlos Slim, speaks at a news conference in Mexico City January 19, 2010 where he announced his $65-million contribution to genomic research. The Carlos Slim Health Institute said
'HENRY ROMERO'
08.05.2012.
u 16:46

Carlos Slim dionice će za 3,2 milijarde eura kupiti preko svoje tvrtke America Movil koja je najjača telekomunikacijska tvrtka u Latinskoj Americi

Najbogatiji čovjek svijeta Carlos Slim kupuje 28 posto dionica nizozemske telekomunikacijske tvrtke KPN i tako ulazi na tržište Europe. Ugovor je to vrijedan 3,2 milijarde eura, javlja BBC.

Dionice nizozemske tvrtke nakon ove najave danas su porasle 16 posto.  

Meksički tajkun dionice KPN-a će kupiti preko svoje tvrtke America Movil, glavnog mobilnog operatera u Latinskoj Americi i pete najveće telekomunikacijske tvrtke u svijetu.

Inače, prije objavljivanja kupnje, dionice KPN-a dvostruko su izgubile svoju vrijednost od travnja prošle godine kada je objavljeno da bi mogli otpustiti pola radne snage zbog lošeg poslovanja i slabe konkurentnosti na tržištu.

Ključne riječi

Komentara 4

AP
apolon
14:39 09.05.2012.

prošle godine svoje pozicije u srebru ( ako je za vjerovat sajtu) prodao je točno na vrhu 1.5.2011 sada pak je drugačija priča...

AP
apolon
14:45 09.05.2012.

Naime... na pojavu Deflacije za ovu godinu ( kako sam najavio prošle godine ) polako se pojavljuje na globalnom horizontu, cijene roba to jasno pokazuju kao i činjenica da centralni bankari ( FED i ECB ) NISU u stanju stvoritiD i ECB ) NISU u stanju stvoriti stalnu realnu inflaciju već SAMO - privremenu inflaciju...zato i svi baš svi očekuju jačanje inflacije a dogodit će se -deflacija!

AP
apolon
14:51 09.05.2012.

Od vrha 2.5 2011.godine kada je RJ/CRB index roba izbačen iz zlatnog omjera Fiba (370) danas nakon godinu dana nalazi se na 294 tj. niži je za više od 20%...SADA pak CRB index roba koleba se na samoj granici strmeba koleba se na samoj granici strme litice izuzetno bearish ( negativne) višegodišnje formacije koja ne sluti na dobro ukoliko probije potpore na ( 293?) naravno ... očekujem proboj na spomenutoj razini te nastavak pada CRB indexa roba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije