Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačan pad

Mateša smijenio Škegru iz uprave Quaestus Nekretnina

\'05.10.2011., Zagreb - Na konferenciji za novinare Quaestus fonda govorili su Borislav Skegro i Tomislav Matic.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/Pixsell
10.01.2012.
u 10:20

Zbog brojnih nepravilnosti u vođenju Quaestus Investa i Nekretnina Hanfa je Škegri oduzela licenciju.

Borislav Škegro i Tomislav Matić smijenjeni su s mjesta predsjednika uprave i člana uprave zatvorenog investicijskog fonda Quaestus Nekretnine. Tako je odlučio Nadzorni odbor tog fonda u sastavu – Zlatko Mateša, Željko Marić i Marijan Hanžeković.

Nova uprava

Na sjednici NO-a Quaestus Nekretnina, održanoj 5. siječnja ove godine, objašnjena je odluka o opozivu Škegre i Matića rješenjem Hanfe iz rujna ove godina kojima je Škegrinom društvu za upravljanje investicijskim fondovima Quaestus Investu na godinu dana oduzeto odobrenje za rad. S obzirom na to da je Quaestus Invest upravljao Quaestus Nekretninama, prema nalogu Hanfe, NO Quaestus Nekretnina morao je pronaći novo društvo za upravljanjem tim fondom. A našao ga je u FIMA Global Investu pa je i uprava tog društva imenovana upravom Quaestus Nekretnina, a to su sad Lidija Vesenjak, kao predsjednica uprave, i Branislav Stambolija, kao član uprave.

Predsjednik NO-a Quaestus nekretnina Zlatko Mateša kaže kako je smjena Škregre i Matića samo slijed provođenja rješenja Hanfe kojim su Quaestus Investi pa time i njegovi članovi Uprave izgubili licenciju za rad na godinu dana.

Hanfa je u postupku izvanrednog nadzora nad Quaestus Investom i Quaestus Nekretninama ustvrdila da su uprava Društva i Fonda dugotrajno, teško, učestalo i na različite načine kršile odredbe Zakona o investicijskim fondovima. Škegro i Matić pritom su prozvani i da ne postupaju u skladu s temeljnim načelima vođenja poslova društva za upravljanje i fonda koje određuje ZIF.

Povezane osobe

Njima dvojici se kao krimen u tom rješenju Hanfe navodi, među ostalim, da je Quaestus Invest ulagao imovinu fonda u financijske instrumente u postotku značajno većem nego što to predviđa prospekt, u financijske instrumente kapitalno i osobno povezanih osoba ili u udjele u tzv. “nekretninskim društvima” u postotku više nego dvostruko većim od propisanog prospektom fonda... Hanfa je početkom 2011. godine pozvala B. Škegru i T. Matića da poslovanje fonda uskladi sa zakonom, ali oni to nisu učinili.

Komentara 29

BJ
Ben Juda Talmudan
11:48 10.01.2012.

Ovog štetočinu čim prije zatvoriti do kraja života uz obvezan rad .

MA
maraosta
12:05 10.01.2012.

danas žanjemo ono što je taj kriminalac početkom devedesetih posijao.

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
11:33 10.01.2012.

Škegro - poznat po tome da krade flaše alkohola po domjencima a i po tome da je genijalno servisirao hrvatske banke sa 15 milijardi kuna pa ih prodao strancima za 2 milijarde kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije