Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam pršuta

Maras: Potičemo i podržavamo udruživanje u klaster

Gordan Maras
Željko Mršić/Pixsell
20.04.2012.
u 15:33

– Na taj način manji proizvođači, udruženi, konkuriraju na tržištu Europske unije – rekao je Maras.

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, otvorio je 7. nacionalni sajam pršuta s međunarodnim sudjelovanjem u Sinju, najavljujući poticaje za proizvođače, kao i nepovratna sredstva kojima će Vlada pomoći proizvođačima.

– Potičemo i podržavamo udruživanje u klaster, kako bi manji proizvođači, udruženi, konkurirali na tržištu Europske unije – rekao je Maras. Smatra da bi proizvođači pršute trebali predstavljati na inozemnim tržištima.

Ana Barač, direktorica Sajma i predsjednica Poduzetničkog centra Sinj, najavila je da će već sljedeće godine klaster proizvođača pršuta, koji će biti osnovan na sajmu, sa svojim proizvodima već iduće godine izaći na europsko tržište.

Maras je prijepodne u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Splitu izložio plan poticanja poduzetništva i obrtništva.

– Vjerujem da će se od ovih 376 milijuna kuna dobar dio ostvariti u Dalmaciji jer prostora ima – rekao je Maras.

Komentara 9

OB
-obrisani-
16:04 20.04.2012.

ovaj maras je iz zvjezdanih staza

ZO
zook
17:57 20.04.2012.

neš ti pršuta, sa stranim mesom, pih, a u eu ima bar 5000 vrsta pršuta, pa čemu ta brija oko komada mesa presušenog ili nebitno kakvog, komadina mesine ko komadina mesine. neče nas to održat sigurno a več 20 godina bruje , ko da su otkrili struju.

ST
stefj
15:54 20.04.2012.

Svašta oni potiču i podržavaju. Jaki su na rječima, a katastrofa na djelima. Nek Maras objasni zašto su već dvije strane kompanije odustale od investicija ovdje nakon sastanka s njime. A imale su gotove projekte i dogovor s prošlom vladom. A što se tiće poduzetničkog impulsa, preimenovanja i svojatanja projekta, dovoljno je reći da projekt traje već 4 godine, ovo mu je zadnja godina, a za istu stvar prošle godine je bilo osigurano 407 millijuna Kn. Razlika je u tome, što sada novce možeš uzeti samo za buduće projekte i samo ako ti ih drugi radi za tebe, ako su već u toku ili ako ih sam radiš, ništa od novaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije