Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poduzetnički impuls

Maras: Poduzetnici bespovratno mogu dobiti do 15 milijuna kuna

maras
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
25.02.2015.
u 17:18

Bespovratna sredstva davat će se i za uređenje praznih poslovnih prostora i njihova stavljanja u funkciju

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras predstavio je danas u Sisku program poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2015.

– Na raspolaganju je 4,3 milijarde kuna za 33 programa i mjera koje mogu koristiti svi poduzetnici, od onih početnih s nekoliko zaposlenih do onih koji rade investicije od 30, 40 milijuna kuna. Bespovratno se može dobiti do 15 milijuna kuna - rekao je Maras.

Naglasio je kako je iznos ovogodišnjeg Poduzetničkog impulsa tri i pol puta veći od lanjskog, te 12 i više puta veći od onog 2013. i prijašnjih godina.

– Razlog je pristup Europskoj uniji što je stvorilo mogućnost da u ovom programu 3,8 milijardi kuna bude na raspolaganju iz europskih fondova. HBOR će imati posebne, dostupnije, kreditne linije kako bi se pomoglo poduzetnicima oko učešća. Prostora ima za svaki projekt s visokom stopom razvijenosti – istaknuo je ministar. Posebno je izdvojio mjeru usmjerenu ka stavljanju u funkciju praznih poslovnih prostora. Bespovratna sredstva davat će se za uređenje praznih poslovnih prostora i njihova stavljanja u funkciju.

– Ne trebaju biti prazni, bolje da se po povoljnim uvjetima daju poduzetnicima i obrtnicima za rad i  proizvodnju – rekao je Maras u Sisku. Natječaji će biti raspisani tijekom veljače i ožujka.

>> Za obrtnike, male i srednje poduzetnike čak 4,37 milijardi kuna

Komentara 3

GO
goran2hr
16:07 27.02.2015.

Što se tiče novaca povučenih od EU - dobro. Ali ostatak treba uzeti tisućama malih poduzeća i obrtnika, da bi se to onda dalo odabranima (po tko zna kojem ključu). Tako da bi se nečiji posao pokrenuo ili poboljšao, tisućama nečijih drugih poslova treba se naškoditi. Zato bi trebalo razmontirati čitav taj sustav poticaja, a umjesto toga ravnomjerno smanjiti namete svima. Tko može što povući iz EU - OK, a ostali neka se snalaze pod uvjetime jednakim za sve i bez potrebe da svojim novcem potiču tuđe poduzeće.

Avatar Jorge
Jorge
10:25 27.02.2015.

Mislim da je Maras od paštete već potrošio bespovratno 15 mil kuna na lik i djelo...

BU
bubimir
19:18 25.02.2015.

maras je posudio nešto novaca od trottera pa kreće u veliku akciju pod kodnim imenom impuls 15 a može i 21

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije