Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vidošević poručio:

Male proizvođače treba paušalno oporezivati

Nadan Vidošević
Žarko Bašić/PIXSELL
12.12.2012.
u 19:05

Akcije Kupujmo hrvatsko i Vrijedne ruke jačaju hrvatske brendove i osviještenost hrvatskih potrošača

Čak 80% građana preporučuje prijateljima i znancima kupnju hrvatskih proizvoda, a njih 90% podržava ideju da se njihovom kupnjom pomogne domaćem gospodarstvu, rečeno je jučer u povodu predstavljanja rezultata ovogodišnjih akcija Kupujmo hrvatsko i Vrijedne ruke. Čelnik HGK Nadan Vidošević kazao je da je znakove Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko dosad dobilo oko 350 proizvoda i usluga. No, to je još nedovoljno.

– Tek kada budemo imali nekoliko tisuća, čak i nekoliko desetaka tisuća proizvoda s tim oznakama, bit ćemo razvijeno gospodarstvo – rekao je, uz napomenu kako sve veći broj certificiranih proizvoda znači i rast kvalitete, što izravno utječe na konkurentnost. Proizvodi u sklopu projekta Vrijedne ruke, nastali u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima te u malom poduzetništvu, zaslužuju pak sustavnu podršku.

– Oko 220 tisuća ljudi zaposleno je u prerađivačkoj industriji, a više nego dvostruko plaću dobiva iz državnog proračuna, što je neodrživ omjer. Male, individualne proizvođače trebalo bi zato paušalno oporezovati kako bi u što većem broju na legalan način ušli u svijet poduzetništva, što automatski znači i smanjivanje sive ekonomije – kazao je Vidošević, prema kojemu je poželjno i jače kapitalno povezivanje domaćih trgovačkih tvrtki i industrije.

>>Hrvatsko gospodarstvo predstavilo se na sajmu u Szentlorincu

Komentara 6

Avatar Vrijeme
Vrijeme
19:22 12.12.2012.

Covjece,...zar smo toliko deidustrijalizirali zemlju da moramo uvoditi pausalne poreze? Sto ce biti sledece,.....izbaciti novac i uvesti razmjenu....ponovo trgovati kozama kuna? Strasno.

SV
svitilnik
19:55 12.12.2012.

Ja također preporučujem svojim gostima iz Mađarske , Njemačke , Češke i drugih država naše najbolje proizvode pogotovu čokolade , kekse i sladolede gdje smo na svjetskoj razini po kvaliteti i koje rado kupuju kad su kod nas. No oni s kojima sam u kontaktu , koji bi ih htjeli kupiti u svojim zemljama , govore mi da ih nema u njihovim prodavaonicama. Jedine iznimke su Vegeta i bombonjera Griotte. A gosti iz Ljubljane su mi rekli da je Kraševa prodavaonica u samomu centru grada u katastrofalnom stanju

BP
bprenka
09:18 13.12.2012.

Vidošević bi trebao takve akcije provoditi diljem Europe posebice sada kada smo na pragu ulaska u Europu, a ne samo trošiti novac gospodarstvenika na svoj hedonizam i onih koji ga okružuju. Sramotno je da gospodarstvenici mole Josipovića da ih povede u Rusiju dok u isto vrijeme tamo imamo uhljebljene Vidoševiće u predstavništvu HGK koji u Rusiji ništa ili zanemarivo malo rade kao uostalom u cjelom svijetu. Zbog toga predlažem Vladi RH da skine zakonsku obavezu obaveznog plaćanja komorskog doprinosa prema HGK i uvede istu na način da gospodarstvenici biraju sami kome će dati novce da im pronađe tržište ili da im npr. besplatno napišu aplikaciju za EU fondove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije