Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podravka

Ljubo Jurčić: Želio sam da svi članovi uprave ostanu u tvrtki

'07.11.2011.,  Zagreb - Ljubo Jurcic predstavio je danas u Novinarskom domu svoj program i tim za parlamentarne izbore 2011. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
17.02.2012.
u 07:00

Da uprave nema i godinu dana, Podravka ne bi propala, ali pitanje je kolika bi od toga bila šteta

Doveo ga je u listopadu 2009. godine tadašnji šef HSS-a Josip Friščić, ali nije dignuo ruku za upravu predvođenu HSS-ovcima. Po sili funkcije šefa Podravkina NO-a osobno je potpisao ugovore koji toj istoj upravi jamče milijunske otpremnine, a odlazi zato što im ih ne želi isplatiti. Podržava SDP-ovca Zvonimira Mršića kao novog šefa uprave, ali tvrdi da ekonomskih razloga za smjenu na čelu Podravke zapravo nema.

Moglo se i više?

Ponavlja kako je otišao iz NO-a jer je njegova misija završila s danom nagodbe između Podravke i OTP-a, ali do nje je došlo još prije dva i pol mjeseca. To je prof. dr. Ljubo Jurčić, prema jednima ključna osoba za održanje koprivničke prehrambene kompanije nakon “operacije Spice”, a prema drugima nebitna figura, koja nije pokrenula pravi oporavak tvrtke.

– Moj posao nije bio da vodim firmu u normalnim uvjetima, uostalom, o tome nisam imao konceptualni dogovor s novom Vladom i zato je moj odlazak iz NO-a potpuno normalan i logičan. Podravka je danas stabilna kompanija, u zadnje dvije godine je u plusu. Je li se moglo više? To moraju procijeniti vlasnici – reći će Jurčić na dan svoje ostavke.

A vlasnici, odnosno država i obvezni mirovinski fondovi, koji drže više od 50 posto udjela u Podravki, rekli su da Vitković i ekipa moraju otići. S njima i on.

“Osobne situacije”

– Moja je ideja bila da svi članovi sadašnje uprave ostanu u kompaniji. Zašto neće? Pa, tu se radi o osobnim situacijama, neki imaju svoje planove. O uvjetima njihova odlaska pregovarao sam mjesec dana i maksimalno nastojao zaštiti Podravku. Nije to bila pozicija daj-ne daj, postojale su ponude s naše strane i njihovi kontrazahtjevi – ne ulazi u potankosti Jurčić, ali otkriva da mu brzina u tranziciji upravne vlasti u Podravki nije bila prioritet.

– Da uprave nema i godinu dana, ne bi bilo velike štete. Podravkini proizvodi i dalje bi se prodavali. Međutim, pitanje je kolika bi bila tzv. oportunitetna šteta, koliko bi kompanija trpjela zbog stagnacije. To neka procijeni netko drugi – reći će Jurčić.

Netko drugi također će morati odobriti otpremnine za Marina Pucara i Lidiju Kljajić, dvoje odlazećih članova uprave, i to u iznosu od, navodno, pet milijuna kuna, prema ugovorima koje je potpisao – Jurčić.

Ključne riječi

Komentara 19

Č7
čvor2.76
07:41 17.02.2012.

Gosp. Jurčić je jedan mali profesorčić koji samo prodaje fraze i floskule i najbolje za njega i za okolinu da ostane to što je i da se drži samo svoje katedre.

MA
margaritas
07:55 17.02.2012.

gdje je gospodin jurcic stekao svoju impozantnu imovinu kad prema priznanju u podravci radi besplatno ili ga mozda netko placa

JA
jamanuša
12:42 17.02.2012.

Zbogom Podravka, Hijene dolaze!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije