Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podravka

Lj. Jurčić: NO u ponedjeljak odlučuje o novom direktoru

'unu 21. 09. 2009.Koprivnica miroslav vitkovic, podravka, koprivnica Photo: Josip Maljak/ Vecernji list'
'josip maljak / vecernji list'
28.05.2010.
u 19:15

Razgovarao sam sa svima, ali nikoga nisam uvjeravao koga da izaberu, samo usmjeravam prema najmanje štetnom rješenju – kazao je predsjednik NO-a Podravke Ljubo Jurčić

Bijeli dim napokon bi u ponedjeljak mogao izaći iz poslovne sedmerokatnice u Koprivnici u kojoj je Podravkino sjedište, još su samo tri dana preostala da se Nadzorni odbor dogovori o sastavu nove uprave prehrambene kompanije jer staroj, predvođenoj HSS-ovcem Miroslavom Vitkovićem, mandat istječe u ponedjeljak.

Radni vikend

Sve su oči uperene u Banske dvore. Premijerku Jadranku Kosor po povratku iz SAD-a dočekala je ne samo prijetnja sindikata generalnim štrajkom nego i pat-pozicija u Podravki koju valja preko vikenda razriješiti. S jedne je strane za rukav vuče koalicijski partner Josip Friščić, tražeći ostanak svoga čovjeka na čelu kompanije, a s druge investicijski fondovi, koji drže otprilike 50 posto vlasništva u Podravki i koji ne žele dopustiti da država sa 26 posto vlasništva ponovno odlučuje o svemu.

Raspolažu jakim argumentom da to dosad Podravki nije donijelo ništa dobroga. Fondovi neslužbeno poručuju kako su dva člana uprave i tri u NO-u zadnja crta obrane njihovih interesa, a ako to premijerka ne uvaži, spremni su na prodaju svojih dionica, a onda će o koprivničkoj kompaniji – nedavno uvrštenoj na popis poduzeća od državnog interesa – odlučivati novi vlasnik, bio to Ivica Todorić, Mišković, Nestle, R&Son ili netko peti. Šef NO-a Ljubo Jurčić u mjesec i pol od propale dioničarske skupštine na kojoj su se u sučeljene rovove zavukli institucionalni investitori s jedne i država s druge strane nije uspio sazvati sjednicu na kojoj bi se izabrala uprava, pa je sve izglednije da to u utorak po sili zakona učini Trgovački sud.

Udar na imidž

– Nadzorni odbor sastat će se u ponedjeljak u 10 sati s jedinom točkom dnevnog reda, a to je izbor uprave Podravke. Razgovarao sam sa svima, ali nikoga nisam uvjeravao koga da izaberu. Samo usmjeravam prema najmanje štetnom rješenju – kazao je predsjednik NO-a Podravke Ljubo Jurčić.

Miroslav Vitković, pak, zainteresiran za ostanak u fotelji šefa uprave, već je poručio kako bi prepuštanje izbora uprave Trgovačkom sudu bio novi udarac imidžu koprivničke kompanije, već kompromitiranom aferom Spice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije