Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unatoč prognozama

Linić: Vjerujem u gospodarski rast od 0,8 posto

\'23.12.2011., Trg svetog Marka 6, Zagreb - Izglasavanje povjerenja novoj Vladi na sjednici Hrvatskog sabora. Slavko Linic. Photo: Robert Anic/PIXSELL\'
Robert Anić/PIXSELL
21.04.2012.
u 18:37

Ministar financija u Washingtonu sudjeluje na proljetnoj skupštini Svjetske banke i MMF-a

Ministar financija Slavko Linić, koji danas u Washingtonu sudjeluje na proljetnoj skupštini Svjetske banke i MMF-a, izrazio je uvjerenost kako će Hrvatska unatoč lošim prognozama ostvariti gospodarski rast, prenosi HRT.

- Vjerujem u rast od 0,8 posto, vjerujem da smo sposobni pokrenuti uspavane tvrtke u državnom vlasništu - rekao je Linić, te dodao kako će Hrvatska, ako treba, \"biti i veći policajac od MMF-a\". Linić je također poručio kako neće biti smanjivanja mirovina, ali i da država neće više štititi one koji nisu siromašni, a naglasio je i kako Vlada Zorana Milanovića ima potporu i MMF-a i Svjetske banke.

Linićeve najave o gospodarskom rastu u suprotnosti su i sa prognozama same Svjetske banke, koja je od 30 zemalja Istočne Europe i Srednje Azije negativan gospodarski rast predvidjela samo za Hrvatsku te Sloveniju, dok je za BiH, Češku i Mađarsku predvidjela nulti rast. U Svjetskoj banci smatraju kako se slabije oporavljaju zemlje Balkana i središnje Europe koje imaju bliske trgovinske i finacijske veze s Grčkom i Italijom, a u velikoj mjeri ovise o inozemnim bankama. U većini europskih zemalja tijekom sljedećih četiri desetljeća predviđa se brzo opadanje broja radno sposobnog stanovništva - za Hrvatsku se prognozira smanjenje za oko 23 posto.

Komentara 52

FA
faraon
19:56 21.04.2012.

zbog prijašnjih zaostalih problema i dugova smo da BDP ove godine bude u pozitivi. to jako puno ovisi o turističkoj sezoni ove godine. onda kad se stvari rasčiste u 2013. god. sigurno porast od bar 2%

SK
skakavac
20:09 21.04.2012.

Moguć je rast, ali kada ti i Čačić odete.

BA
bandido
18:48 21.04.2012.

0.8 posto rasta nije rast ni na jednom jeziku... pa cak ni na ovom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije