Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strategija

'Ne bismo trebali prodati ni dionicu Ine MOL-u jer je neodgovoran'

slavko linić (1)
Daniel Kasap/PIXSELL
Autor
Marko Biočina
04.08.2012.
u 12:00

Ta Linićeva izjava može se smatrati prvim službenim očitovanjem nekog od visokih državnih dužnosnika na informacije objavljene prekjučer u Večernjem listu, kako se takva opcija razmatra u Vladi.

– Hrvatska Vlada ne bi trebala MOL-u prodati nijednu dionicu Ine – rekao je u intervjuu za međunarodni poslovni portal Bloomberg hrvatski ministar financija Slavko Linić. Ta Linićeva izjava može se smatrati prvim službenim očitovanjem nekog od visokih državnih dužnosnika na informacije objavljene prekjučer u Večernjem listu, kako se takva opcija razmatra u Vladi.

Visoki izvor tada je potvrdio da prodaja daljnjih 19 posto Ine MOL-u nije odbačena te kako je već izračunana i okvirna cijena transakcije od milijardu do milijardu i pol eura. Prema tim informacijama, među članovima Vlade vladalo je nesuglasje oko te ideje, a kao jedan od ministara koji joj se oštro protivi spominjan je upravo Slavko Linić. U tom kontekstu stoga treba tumačiti i Linićev najnoviji istup u kojem je iznio optužbe na račun mađarske kompanije okarakteriziravši je kao "neodgovornog partnera".

– Inom, nažalost, upravlja MOL, kojeg smatram neodgovornim partnerom. Obustavio je ulaganja u naftna i plinska polja te zaustavio investicije u maloprodajnu mrežu i rafinerije – rekao je Linić.

Njegove kritike poklapaju se s intervjuom koji je čelni čovjek MOL-a Zsolt Hernadi dao mađarskom tjedniku Figyelő u kojem je najavio projekt Glocal - veliko unutarnje restrukturiranje MOL-a. U sklopu tog restrukturiranja trebala bi biti formirana MOL grupa, središnje operativno tijelo u kompaniji. Prema najavama, na čelu će mu biti sadašnja vrhovna struktura MOL-a, a sastavljen će biti od 500-tinjak menadžera iz svih MOL-ovih tvrtki. Mađari poručuju kako nude i karijeru za stotinjak hrvatskih stručnjaka.

Ključne riječi

Komentara 58

GL
gluposti
12:13 04.08.2012.

linić je radio u ini i razumije situaciju. za mol ima pravo. dionice treba prodati oziljnim kompanijama kao npr. shell i slični i sa njima razvijati situaciju i brzo na taj način maknuti mol jer oni to financijski ne mogu izdržati

OS
osica
12:14 04.08.2012.

"možda će bi odgovorniji kad mu još to prodate ali prema mađarima" - no " sila kola lomi"

Avatar -Piktor-
-Piktor-
19:38 04.08.2012.

A sto je tek sa autocestama ? Koje se "ne prodaju" nego "idu u koncesiju".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije