Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodogradilišta

Linić Končara ne želi u Rijeci, Čačić mu je sklon zbog ulaganja

\'16.02.2012., Zagreb - U Banskim dvorima danas je odrzana redovita sjednica Vlade RH. Zoran Milanovic, Slavko Linic, Radimir Cacic.   Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Patrik Macek/Pixsell
16.03.2012.
u 15:16

Taktika: 
Čačić tvrdi da ima plan za sve moguće varijante, samo ga još ne objavljuje.

Ministar financija Slavko Linić i ministar gospodarstva Radimir Čačić nisu se dogovorili hoće li priču o privatizaciji brodogradilišta zatvoriti sa ili bez Danka Končara, nakon što je ovaj objavio da odustaje od ponude za “3. maj”, a pojačava ulog u Brodotrogir i Kraljevicu. Linić tvrdi da je Končarova ponuda neozbiljna jer nije dostavio jamstva banke, nego svoje tvrtke, dok za Čačića tu nema ništa sporno jer u natječajnim uvjetima takva garancija nije niti tražena. Uži kabinet Vlade trebao je odlučiti što dalje i sa škverovima i s Končarom, ali odluka nije donesena.

Nudi se za energetiku

Čačić je u razgovoru s novinarima pomalo pitijski kazao kako je odustajanje Danka Končara od brodogradilišta “3.maj” “bilo najavljeno pa nije bilo neočekivano”. Na pitanje koliko su prihvatljive Končarove ostale ponude za Kraljevicu i Brodotrogir, kazao je tek da će se odgovor čuti na Vladi.

– Nema velikih novosti. Znamo što radimo. Imamo sve planove i A i B i C, često ih nemamo, ali u ovom slučaju da. Ova Vlada vodi malo više računa o radnicima i zaposlenima nego što to bilo tko drugi čini jer je to njezin posao. I treba biti tako – odgovorio je Čačić.

Informacije do kojih se i u neslužbenim kontaktima moglo doći u Banskim dvorima prilično su šture. Jedan od sudionika “radnog sastanka u Vladi” tvrdi da sukoba između Linića i Čačića o škverovima nema, dok ga izvor bliži Čačiću ne negira. Ima mišljenja da je možda riječ i o dogovorenoj taktici prema Danku Končaru, bogatašu koji se kao kupac škverova prilično spretno ubacio u javni i poslovni život Hrvatske te u njemu dosta dobro pliva. Končar je uložio u brojne nekretnine na Jadranu, a najnovije informacije kažu da se nudi i kao investitor u energetske projekte.

Bez trećega?

Linić nikad nije pokazivao naklonost prema Končaru, a ima informacija da su mu već prije mjesec i pol stigli signali iz Vlade da se povuče iz “3. maja” jer ga moćni riječki lobi ne želi u svom gradu. Sindikalac Ozren Matijašević smatra da priča s Končarom i “3. majem” još nije gotova jer se kod svih aktera planovi mijenjaju preko noći. Više izvora tvrdi da Linićev tvrd stav prema Končaru nije potaknut ubacivanjem nekog trećeg igrača. Isti krugovi vele da je Končar smekšao Čačića ponudom da sudjeluje u njegovim energetskim projektima. Radnički se pak krugovi nadaju da bi se na “3. maj” dao primijeniti isti model kao i na pulski Uljanik budući da to brodogradilište ima posla i dobru financijsku konstrukciju.

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić ustvrdio je kako je odustajanje Danka Končara od brodogradilišta "3.maj" bilo najavljeno pa nije bilo neočekivano. Na pitanje koliko su za Vladu prihvatljive njegove ostale ponude za Kraljevicu i Brodotrogir, kazao je:

– Kao što sam već rekao, čut će te na Vladi, nema tu nekih velikih novosti. Pa mi u svakom slučaju znamo što radimo. Imamo sve planove i A i B i C. Često nije tako, ali u ovom slučaju jest. Ova Vlada vodi malo više računa o radnicima i zaposlenima u zemlji nego što to bilo tko drugi čini jer je to njezin posao. I treba biti tako – odgovorio je Čačić.

Komentara 41

OB
-obrisani-
18:05 16.03.2012.

pa dobro je i rekao........

IC
icko
15:40 16.03.2012.

Zašto neisplati plaće svojim radnicima? Možda i to nisu njegove tvrtke?

OB
-obrisani-
18:06 16.03.2012.

u stvari....odlično je rekao..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije