Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal

Larry Ellison: Hurdov odlazak - najveći kadrovski promašaj HP-a

Mark Hurd
Reuters
10.08.2010.
u 15:18

- Vodstvo HP-a upravo je donijelo najgoru kadrovsku odluku još otkad su idioti iz Applea otpustili Jobsa - izjavio je glavni izvršni direktor Oraclea Larry Ellison.

Glavni izvršni direktor Oraclea Larry Ellison žestoko je kritizirao nadzorni odbor Hewlett-Packarda zbog pritisaka na bivšeg čelnika Marka Hurda da odstupi zbog sudjelovanja u seks-skandalu. Ellison je potez usporedio s otpuštanjem Stevea Jobsa 80-ih godina.

- Vodstvo HP-a upravo je donijelo najgoru kadrovsku odluku još otkad su idioti iz Applea otpustili Jobsa. Gubitkom Hurda propuštaju djelovanje u najboljem interesu za zaposlenike, dioničare, klijente i partnere HP-a - napisao je u pismu New York Timesu Ellison, koji je inače Hurdov prijatelj.

Za razliku od službenog stava kompanije, tvrdi i da je vodstvo bilo podijeljeno oko toga treba li ga se riješiti. No, Michael Cuggino, predsjednik fondova Permanent Portfolio koji posjeduje 713.000 dionica HP-a, kaže da Ellisonovo mišljenje treba uzeti s rezervom jer nije član nadzornog odbora i nema uvid u prebrojavanje glasova. Kompanija tereti Hurda da je prikrivao troškove vezane uz njegov odnos s Jodie Fisher, koja mu organizirala seksualne kontakte. Posrijedi su izdaci između 1000 i 20 tisuća dolara za hranu i putovanja, a Hurd je najavio da će ih u cijelosti podmiriti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije