Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
transadria prodala

Kutinska Petrokemija postala većinskim vlasnikom Luke Šibenik

luka šibenik
Duško Jaramaz/PIXSELL
30.05.2012.
u 16:43

Petrokemija, naime, već ima 29,52 posto vlasništva i investicijom od 24,3 milijuna kuna, kao jedini punuđač na natječaju za kupnju, preuzela je Luku Šibenik preko koje uvozi sirovinu i izvozi svoje proizvode

Kupnjom 6030 udjela Luke Šibenik, što čini 50 posto udjela, od riječke tvrtke Transadria u stečaju Petrokemija iz Kutine postala je danas njenim većinskim vlasnikom. Petrokemija, naime, već ima 29,52 posto vlasništva i investicijom od 24,3 milijuna kuna, kao jedini punuđač na natječaju za kupnju, preuzela je Luku Šibenik preko koje uvozi sirovinu i izvozi svoje proizvode. Najavljena su i dodatna ulaganja u šibensku luku, prije svega u obnovu terminala.

Riječka špediterska tvrtka Transadria od rujna prošle godine je u stečaju, vjerovnicima su priznata potraživanja od 182 milijuna kuna, dok je imovina tvrtke 168 milijuna kuna. Novcem od prodaje udjela u Luci Šibenik, kazao je stečajni upravitelj Zdravko Čupković, namirit će se potraživanja vjerovnika iz prvog višeg isplatnog reda, bivših zaposlenika i države.

Komentara 4

PR
propalismoFranjoskroz
12:10 02.06.2012.

mh,hoće li sada neko uvesti reda,da se ne krade toliko gnojiva sa sićom i lopatom

MC
mr.choban
09:21 31.05.2012.

A petrokemiju rusima?

NA
navijeke
10:35 31.05.2012.

savršeno, nakon što višegodišnje pokušavanje uništenja Petrokemije zbog opiranja divljoj privatizaciji nije uspjelo, Petrokemija kupnjom luke smanjuje troškove distribucije i ponovo postaje potencijalni slatki zalogaj raznoraznim mutnim tipovima... oprostite, našim časnim poslovnim ljudima. scenarij koji očekujem nakon ovog je novi pokušaj preuzimanja podmetanjem klipova uz svesrdnu podršku ove (kao i svih prijašnjih) vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije