Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko može do posla?

Krizi unatoč u prvoj polovici 2013. 11 posto više poslova nego lani

konobar
Thinkstock
03.07.2013.
u 10:58

U prvoj polovici 2013. to su konobar, prodavač, programer, kuhar, prodajni predstavnik, frizer, komercijalist, knjigovođa, terenski komercijalist i administrator.

U prvih šest mjeseci ove godine na portalu Moj posao objavljeno je 11  posto više poslova u odnosu na isto razdoblje nego lani.  Objavljeno je oko osam tisuća poslova, a 52 posto  oglasa bilo je za stalno zaposlenje.  Poznavanje stranih jezika tražilo se u 47% oglasa, najčešće engleski.

Što se tiče najtraženijih zanimanja ona ostaju nepromijenjena. U prvoj polovici 2013. to su konobar, prodavač, programer, kuhar, prodajni predstavnik, frizer, komercijalist, knjigovođa, terenski komercijalist i  administrator.

Poslodavci su tijekom ove godine objavili i 213 oglasa za rad izvan Hrvatske, što je 28% više nego u istom razdoblju prošle godine kada je takvih oglasa objavljeno 166.

>>Nezaposlenost u Hrvatskoj ruši statistiku cijele Europske unije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije