Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preživio

Koračeviću manje ovlasti, ali ostaje na čelu HEP-a

Zlatko Koračević (1)
Jurica Galoic/PIXSELL
Autor
Marko Biočina
06.04.2013.
u 18:00

Koračević će biti zadužen za upravljanje ljudskim potencijalima, za marketing i korporativne komunikacije, sigurnost te poslovanje dvaju HEP-ovih društava – HEP ESCO, za vođenje projekata energetske efikasnosti, i HEP-Odmor i rekreacija

Zlatko Koračević, predsjednik uprave HEP-a, do daljnjega ostaje na čelu kompanije, ali uz bitno smanjene operativne ovlasti. Taj zaključak nameće se nakon što je uprava HEP-a u srijedu donijela odluku o izmjenama zaduženja članova uprave. Riječ je o podjeli ovlasti u radu, a temeljem njega Koračević će u budućnosti biti zadužen za upravljanje ljudskim potencijalima, za marketing i korporativne komunikacije, sigurnost te poslovanje dvaju HEP-ovih društava – HEP ESCO, za vođenje projekata energetske efikasnosti, i HEP-Odmor i rekreacija, koje upravlja kompanijinim odmaralištima i sličnim objektima.

Koračević tako više neće biti zadužen za HEP Opskrbu – tvrtku koja se bavi opskrbom velikih potrošača, HEP Trgovinu – koja uime HEP-a kupuje i prodaje električnu energiju, a iz njegove nadležnosti izvučen je i sektor kontrolinga. Iako se u HEP-u nova podjela ovlasti uprave obrazlaže “postizanjem snažnije funkcionalnosti zbog promjena na energetskom tržištu”, te promjene mogu se promatrati i u kontekstu špekulacija o Koračevićevu smjenjivanju. Takve su informacije u više navrata curile iz Ministarstva gospodarstva, no Koračević je uživao podršku stranke, naročito sjeverozapadnog saveza HNS-a – najjače stranačke frakcije. Utoliko se ovaj aranžman čini kao svojevrsni kompromis, a sam Koračević kaže kako bi uz novu podjelu posla tvrtka trebala bolje funkcionirati.

– Nakon godinu dana rada i značajnih pomaka koje smo u kompaniji napravili, stekli smo i spoznaje o tome što bi trebalo promijeniti da funkcioniramo još i bolje. S druge strane, mijenja se i okruženje. Uprava je kolektivno tijelo, no logično je da svaki član ima svoj definirani prostor djelovanja. Moja pozicija tome je prilagođena, s obzirom na to da je od strateške važnosti, te sam oslobođen operativnih zadaća koje su povjerene kolegama. Vjerujem da će se pozitivni efekti nove organizacije vrlo brzo vidjeti – rekao je Koračević. 

>> Koračević odlazi iz HEP-a, Kovačević ostaje u Janafu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije