Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širenje poslovanja

Konzum se registrira za naftni biznis

konzum
Arhiv Vl-a
Autori: lk, gd/VLM
19.05.2010.
u 16:16

Benzinske postaje uz velika parkirališta trgovačkih centara među najprofitabilnijima su u biznisu maloprodaje naftnih derivata. Na njima benzinske u pravilu rade s vrlo malim ili čak i nikakvim maržama.

Agrokor će ideju o gradnji benzinskih postaja pored svojih trgovačkih centara, o čemu je Večernji list već i pisao u rujnu prošle godine, uskoro i realizirati. Naime, u pozivu na skupštinu Konzuma objavljenom na Zagrebačkoj burzi navedeno je i širenje popisa poslovanja tvrtke na proizvodnju naftnih derivata, njihov transport, promet na veliko i malo, skladištenje te trgovanje, posredovanje i zastupanje na tržištu nafte i naftnih derivata.

Kada je Večernji o tome pisao u rujnu prošle godine, u Agrokoru su rekli da ideja postoji, ali da razgovori s partnerima još nisu počeli.

Analitičari su ideju pozdravili, jer takav trend na zapadu nije novost. Započeo je u SAD-u, a kasnije se je proširio na zapadnoeuropske zemlje. Davor Štern izjavio je tada kako su benzinske postaje uz velika parkirališta trgovačkih centara među najprofitabilnijima u biznisu maloprodaje naftnih derivata. Jer tako prometnim potrošačkim lokacijama teško je konkurirati. Na njima benzinske postaje u pravilu rade s vrlo malim ili čak i nikakvim maržama.

Prodaja naftnih derivata svojevrsni je privjesak temeljnoj trgovačkoj djelatnosti. Često su to vrlo racionalne benzinske postaje bez zaposlenih, na kojima se plaća karticama pa se smanjuje vrijeme čekanja. (gd,lk)

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
19:05 19.05.2010.

Vjerujem da će se te benz. postaje zaista sagraditi ali u ovaj dio ne vjerujem : \"Na njima benzinske u pravilu rade s vrlo malim ili čak i nikakvim maržama.\" Todorić pa da nešto bude za džabe ili skoro pa džabe....

LA
lalala123
19:34 19.05.2010.

Mogu li nama laicima \"gd\" i \"lk\" objasniti kako se istovremeno može biti najprofitabilniji u biznisu a nemati nikakvu maržu?

OB
-obrisani-
08:19 22.05.2010.

Ako trazite dobar posao preko interneta, koji nije prijevara pogledajte video na zaradazazivot.ws i dokaze o isplatama. Jer kako vidite svi su se veliki za sebe pobrinuli, a mali uvijek placaju najvecu cijenu da bi oni bili veliki. Odaberite svoj put i svoj biznis. Imate podrsku velike medjunarodne kompanije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije