Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ništa od suradnje?

Končarov partner njemački SIAG objavio da pokreće stečaj

'14.03.2012., Kraljevica - Danko Koncar u posjetu brodogradilistu Kraljevica u drustvu potencijalnog ulagaca nijemca Rudigera Schaafa. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
17.03.2012.
u 00:40

Prije samo nekoliko dana Danko Končar je s Rüdigerom Schaafom, vlasnikom SIAG-a bio u obilasku škvera u Kraljevici i predstavio ga hrvatskim medijima kao partnera

Potencijalni njemački partner Danka Končar u investiranju u hrvatska brodogradilišta tvrtka SIAG Schaaf Industrie AG objavila je da će sljedeći tjedan u ponedjeljak predati zahtjev za otvaranje stečajnog postupka.

Novi list piše da SIAG već neko vrijeme ima financijskih problema zbog kašnjenja s projektima, te da je krajem prošle godine iznenada smijenjen financijski direktor tvrtke Roland Schuttpelz. 

Prije samo nekoliko dana Danko Končar je s Rüdigerom Schaafom, vlasnikom SIAG-a bio u obilasku škvera u Kraljevici i predstavio ga hrvatskim medijima kao partnera s kojim će raditi na prenamjeni brodogradilišta koje će proizvoditi vjetroelektrane na moru. Što će najavljeni stečaj značiti za potencijalne ivesticije te njemačke tvrtke na Kvarneru?

Novi list također otkriva da je Vlada blizu odluci da odbije i Končarove ponude za Kraljevicu i Brodotrogir. 

>>Linić Končara ne želi u Rijeci, Čačić mu je sklon zbog ulaganja

 

 

Komentara 37

DU
Deleted user
06:52 17.03.2012.

Kakva drzava,takvi ulagaci.

PE
pemec
07:01 17.03.2012.

sva ta klatež bi rado komadić Jadranske obale bez kune u u džepu. Vrijeme je da radnici preuzmu stvar u svoje ruke, da osnuju vijeće sa ili bez sindikata od kojeg nema pretjerane koristi i koje će umjesto vlade razgovaratiarati s evenutalnim upraviteljem gosp. Jurčičem, Ferdeljiem ili osobom sličnih potencijala i morala a koje je ova grupa kriminalaca na vlasti odbacila.

EU
eurobanana
06:40 17.03.2012.

16.03.2012 SIAG Schaaf Industrie AG reicht Insolvenzantrag ein Dernbach, 16. März 2012– Die SIAG Schaaf Industrie AG, Dernbach, reicht am Montag, dem 19.03.2012 Antrag auf Eröffnung des Insolvenzverfahrens über ihr Vermögen beim zuständigen Amtsgericht Montabaur ein. Kontakt: Kontakt Wirtschaftspresse: SIAG Kontakt Wirtschaftspresse: SIAG Schaaf Industrie AG Better Orange IR & HV AG Christian Adamczyk Frank Ostermair

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije