Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
M. Cetinski:

"Končar će, ako bude potrebe, postati moj partner u Glasu Istre"

Mirko Cetinski
Boris Šćitar/PIXSELL
09.03.2010.
u 17:10

Za samo dvije kune prodane su tvrtke kćeri grupaciji Puljanka. Potraživanja, dugovi i dubioze od oko 120 mil. kn ostaju Glasu Istre.

Glas Istre na rubu je propasti zbog duga od oko 120 milijuna kuna pa se u posljednja dva tjedna grčevito pokušava preustrojiti. Uprava je svoje tvrtke kćeri Glas Istre trgovina i Glas Istre novine prodala grupaciji Puljanka za dvije kune, i to bez odluke skupštine, a upravljačka prava prenesena su na predsjednika uprave Puljanka Alberta Faggiana. Dva poduzeća koja su prodana za dvije kune nisu opterećena dugovima pa preostaje Glas Istre, koji nema djelatnosti, a uskoro neće imati ni zaposlenih, te kojemu ostaju i dubioze.

Puljanka ima 12% udjela

– To bi mogla biti prijevara vjerovnika i suvlasnika jer se neće moći naplatiti iz poslovanja tvrtke Glas Istre, a na naplatu stiže i približno 10 milijuna kuna koje su Glasu Istre posudila javna poduzeća – objašnjava bivši urednik i dioničar Igor Brajković zavrzlamu koju je teško rasplesti. On je svoje udjele prodao tvrtki Arting radio, vlasnik koje je Mirko Cetinski. Tvrtka Mirka Cetinskog ima 33 posto udjela, Željko Žmak i Boris Kristančić 51, a grupacija Puljanka s Albertom Faggianom ima 12 posto udjela u Glasu Istre. Ostale udjele ima više malih dioničara. U upravi sjede Željko Žmak i njegov sin Dražen Žmak. Mirko Cetinski i Arting radio kupili su od malih dioničara udio vrijedan 1,8 milijuna eura, ali im uprava nije dopustila upis u knjigu dioničara niti je dopustila da budu članom uprave. Nagađa se da iza Cetinskog stoji Danko Končar, kojem Glas Istre ne bi bio prvi posao u Istri.

Končar prati projekte

Cetinski dopušta mogućnost da se i Končar, bude li trebalo, uključi u te, do jučer najjače novine u županiji. Nagađanja o Končarovu ulasku u Glas Istre počele su nakon što je i Jakovčić potvrdio da je bio na sastanku na kojem su bili Končar, Cetinski sa suprugom i Faggian, a na kojem se govorilo o budućnosti Glasa Istre.

– Končar je prijatelj moje obitelji, ali i poslovni partner. On prati moje projekte, a ako u nečemu vidi svoj interes, i sam se u pokoji uključi. No udjele u Glasu Istre kupio je Arting radio, ali ako projekt bude nadilazio moje financijske mogućnosti i bude li mi trebalo još 4-5 milijuna eura, Danko Končar će postati moj partner i pomoći – kazao nam je Mirko Cetinski. On se nada da će od većinskih vlasnika Žmaka i Kristančića odgovor dobiti do kraja ožujka.

– Ponudili smo im tri mogućnosti, a jedna je i ta da otkupe naše dionice za 1,8 milijuna eura plus zatezne kamate – tvrdi Cetinski, koji drži da njegovih 1,8 milijuna eura nije upitno iako su sestrinske tvrtke prodane za dvije kune jer se dioničarska prava prenose i na sestrinske tvrtke.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
maxknut
19:45 09.03.2010.

Neka im Kain pomogne poštenjačina?

DU
Deleted user
06:13 10.03.2010.

Ja sam mislio da je ovaj na slici Mirko Cetinski, a ono Končar!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije