Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobri rezultati

Kofola traži nove prilike – zainteresirana i za Studenu

Kofola
18.03.2016.
u 13:47

Navodno se o tome već pregovara, no Jaroslava Musilová, PR menadžerica Kofole, odgovara da je prerano za komentare o tome

Grupa Kofola, novi vlasnik Badelovih sokova Voćka, Inke i Nare, povećala je godišnje prihode za 14,6% (s 230 na 264 mil. eura). Operativni dobitak povećao se 33,1%, na 22 mil. eura, priopćili su iz te kompanije. Ističu kako dobri rezultati nisu posljedica samo povoljnih vremenskih prilika koje mame na veću potrošnju već i aktivne potrage za novim prilikama za širenje.

Kofola je, podsjetimo, u ožujku preuzela slovenski brend Radensku, jakog igrača u jadranskoj regiji, te potpisala ugovor o distribuciji sokova Rauch. Jannis Samaras, glavni direktor grupacije, kaže kako su rasli u iznimno kompetitivnom tržištu napitaka.

– Usto, ustrajemo na aktivnom istraživanju novih prilika za rast u susjednim zemljama – kazao je. U hrvatskim prehrambenim krugovima čuje se kako bi Kofola rado preuzela i Podravkinu Studenu, koje bi se ta koprivnička tvrtka rado riješila, s obzirom na to da gubitke zbog vode, koja joj nije core biznis, krpa prihodima od Vegete. Navodno se o tome već pregovara.

No PR menadžerica Kofole Jaroslava Musilová ovih je dana na Večernjakovo pitanje ponovila da su uvijek otvoreni za zanimljive akvizicije, ali je trenutačno prerano za bilo kakve daljnje komentare o Studenoj. Za preuzete brendove Voćko, Naru i Inku tvrdi da imaju svijetlu budućnost u Hrvatskoj i regiji, no proizvodit će se u Sloveniji. 

>>Badel 1862 postigao dogovor s Radenskom o daljnjoj suradnji

>>Radenska partner Pepsiju i na hrvatskom tržištu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije