Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije

Klaus: Ako je Petrokemija dobra Rusima, zašto nije nama?

'28.09.2010., Kutina - Zeljko Klaus,predsjednik NO Petrokemije. Photo:Nikol Cutuk/PIXSELL'
Nikola Čutuk/PIXSELL
25.03.2012.
u 22:30

Bude li odluka o privatizaciji Petrokemije i službeno potvrđena, Stožer za obranu će se ponovno aktivirati, rekao je Klaus.

Željko Klaus, glavni povjerenik sindikata EKN u kutinskoj Petrokemiji, reagirao je na najave o privatizaciji te tvrtke, odnosno njezinoj prodaji Rusima.

- Ako je dobra Rusima, zašto nije dobra nama? - upitao se Klaus gostujući u nedjelju na Dnevniku HTV-a. Prvi, ali i najozbiljniji pokušaj privatizacije kutinskog diva, podsjetio je, dogodio se 1998. godine. Tada je osnovan Stožer za obranu Petrokemije te postignut sporazum prema kojem država mora ostati većinski vlasnik tvrtke.

Bude li odluka o privatizaciji Petrokemije i službeno potvrđena, Stožer će se ponovno aktivirati, poručio je Klaus.

Ključne riječi

Komentara 64

MV
Mato Vilac
22:54 25.03.2012.

Rusi su dva puta bili vlasnici željezare i sad više tamo nitko ne zarađuje za kruh. A imala je 13 800 radnika i svi su živjeli od svog rada, gradili kuće, zasnivali obitelji.... Postala je sada nijemi spomenik vremena kada se radilo i moglo živjeti od rada. Trebali bi prodati naše političare (u trajno vlasništvo, što dalje...), a tvornice prepustiti struci.

OB
-obrisani-
07:00 26.03.2012.

Hoće li nekto zaustaviti luđaka Čačića u pohodu! U ovome raskučivanju Hrvatske sudjelovali su i Uskok i Bajić . Da se dio crvene bagre sastaje već godinama potajno s Rusima po Jadranu i dogovara strategiju preuzimanja hrvatske imoivne i dada će radi toga rasturiti HDZ-ovo vladu (Kuzmanić: Uskoro dvije tri laste lete iz vlade) moglo se iščitati iz SMS Pukanićevih trranskripata koje je razmjenjivao Kuzmanićem iz USKOK-a

ZO
zook
09:28 26.03.2012.

izdaja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije