Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tvrtka u stečaju

KIO Keramika kupljena za 46 milijuna kuna

'orahovica - 291211 - 63 dana radnici bivsi radnici kio keramike u stecaju prosvjeduju u vladinom satoru u sredistu orahovice, a sada im je gradonacelnik Josip Nemec u susjedstvu podigao sator za 2000
'MSantosi/Pixsell'
30.12.2011.
u 08:00

Radnici ostaju u šatoru i prosvjeduju dok im se ne isplati 13 milijuna kuna plaća i otpremnina.

Na račun Trgovačkog suda u Bjelovaru jučer je, posljednji dana roka plaćanja, "leglo" 46 milijuna kuna koje je tvrtka Keramika Modus uplatila za kupnju KIO Keramike u stečaju. Iako bi tom uplatom trebala završiti agonija bivših zaposlenika koji su zbog neisplaćenih plaća i otpremnina koje iznose nešto više od 13 milijuna kuna prosvjedovali na zagrebačkim ulicama, bili na primanju kod predsjednika Josipovića, razgovarali s političarima..., radnici i dalje mirno prosvjeduju ispod šatora u središtu Orahovice koji su podigli prije 63 dana.

Dan prije - prijava

– Naši zahtjevi još nisu ispunjeni. Novac nismo dobili. Dan prije uplate podnijeli smo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja jer sumnjamo da se radi o neprijateljskom preuzimanju. Prema našim informacijama, Keramika Modus dobila je založno pravo na KIO da bi mogla dobiti kredit za kupnju tvornice.

Nitko nam neće reći koliki je kredit podignut tim založnim pravom niti tko ga je dao. Spominju se HBOR i HPB, banke koje su već izgubile gomilu novca na KIO-u. Valjda će policija, DORH i USKOK istražiti je li se pritom radilo o pogodovanju u stečaju, u što sumnjamo – rekao je Ivan Biondić, član upravnog odbora Udruge vjerovnika i bivših radnika.

– Tolike smo dane i noći na ulici, promrzli i povrijeđenog dostojanstva, a tek nas čeka prava borba da ono što je Ministarstvo gospodarstva obećalo potvrdi nova vlada i da dobijemo svoj novac – dodaje Marijan Vučinić, tajnik Udruge.

– Sada smo i formalno vlasnici tvornica u Orahovici i Rujevcu u kojima radi pedesetak radnika, a već početkom siječnja otvorit ćemo najmanje još 50 radnih mjesta – kaže Željko Radek, direktor Keramike Modus.

Agonija traje od 2005.

Slučaj KIO počeo je još 2005. godine, nakon izvješća Državnog ureda za reviziju o sumnjivoj privatizaciji. Bivši čelni ljudi tvrtke Darko Krmpotić i Božo Ivičić ljetos su optuženi da su KIO oštetili za osam milijuna kuna jer su tvornicu, ispostavilo se, kupili novcem tvornice.

Baš pod Krmpotićevim prozorom radnici su postavili svoj šator u kojem će dočekati i Novu godinu.

Ključne riječi

Komentara 6

SI
sikert
09:55 30.12.2011.

Keramika Modus koja je kupila KIO pločice dovozi iz Vojnića i prodaje ih u Orahovici. Na svakom omotu pločica piše gdje su prouzvedene. Ljetos sam kupio oko 30 paketa pločica (podnih i zidnih) za preuređenje kuće, platio prvu klasu oko 80 KN m2 a kada sam pakete otvorio vidio sam da su u svakom paketu neke pločice označene pri vrhu žutim flomasterom što znači da su sa greškom.Peri kupovini bi trebalo sve pregledati ali tko će otvarati 30 paketa i gledati svaku pločicu a k tome niti svjetla nema pred zgradom gdje vam isporuče pločice kojedirektno sa viljuškara dovezu na paleti. Zakon o zaštiti potrošača jasno kaže „Ako trgovac prodaje proizvod koji ima grešku, mora takav proizvod fizički odvojiti od ostalih proizvoda i jasno, vidljivo i čitljivo obilježiti na proizvodu ili na prodajnom mjestu da je riječ o prodaji proizvoda s greškom te upoznati potrošača u čemu se sastoji greška na proizvodu“. Oni i dalje varaju kupce.

KM
Keramika Modus
15:07 30.12.2011.

Poštovani gospodine Sikert, pločice koje spominjete proizvedene su u tvornici Keramike Modus u Rujevcu. Žao nam je zbog Vašeg nezadovoljstva i s obzirom da ste nas već kontaktirali po tom pitanju, ali se niste preuzeli robu koju smo Vam odobrili, molimo Vas da nam se ponovno jer nam je zadovoljstvo naših kupaca veoma bitno. Unaprijed zahvaljujemo.

KM
Keramika Modus
15:13 30.12.2011.

Ispričavamo se što je u objavi ispušteno nekoliko riječi pa bismo željeli ponoviti komentar: Poštovani gospodine Sikert, pločice koje spominjete proizvedene su u tvornici Keramike Modus u Rujevcu. Žao nam je zbog Vašeg nezadovoljstva i s obzirom da ste nas već kontaktirali po tom pitanju, ali niste preuzeli robu koju smo Vam odobrili, molimo Vas da nam se ponovno javite jer nam je zadovoljstvo naših kupaca veoma bitno. Unaprijed zahvaljujemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije