Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treće tromjesečje

Kinesko tržište naprednih telefona preraslo američko

smartphone
AFP/Pixsell
23.11.2011.
u 12:44

Broj isporučenih primjeraka u Kinu povećao se za čak 58 posto u odnosu na prethodno tromjesečje

Kina je prestigla SAD i postala najveće tržište naprednih telefona prema broju isporučenih primjeraka za treće tromjesečje, prenosi Bloomberg.

Prema istraživanju bostonske tvrtke Strategy Analytics, u Kinu je isporučeno rekordnih 23,9 milijuna naprednih telefona, što je rast od čak 58 posto u odnosu na drugo tromjesečje. U isto vrijeme broj isporučenih primjeraka u SAD-u pao je za sedam posto, na 23,3 milijuna primjeraka.

Finska Nokia drži prvo mjesto na kineskom tržištu sa 28 posto od ukupne količine uređaja za treće tromjesečje, dok je na drugom mjestu Samsung sa 18 posto.

Razloge rasta prodaje u Kini treba tražiti u sve većem broju povoljnijih naprednih telefona, kao što su uređaji koji koriste Googleov Android. S druge strane, smatraju u Strategy Analiticsu, prodaja u SAD-u usporila se jer su kupci čekali novu verziju iPhonea.

Komentara 1

TO
Toni50
16:27 23.11.2011.

Kina je prestigla SAD i postala najveće tržište \"naprednih telefona\" tako napredni da nemoraš više ni razgovarati oni to čine sami. Dok preostali svjet još uvjek se služi sa zaostalim primitvnim telefonima gdje moraš pozvati i ako netko pristane da se javi onda nazadno pita halllooo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije