Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financiranje

Kineska banka i HBOR daju kredite s kamatom od 1 posto

'23.07.2012., Zagreb - Gordan Maras, ministar poduzetnistva i obrta.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Goran Stanzl/Pixsell
11.09.2012.
u 20:00

U posjet Kini otišli su i predstavnici domaćih tvrtki Podravka, Kraš, Erdutski vinogradi, Zigante, kao i klaster poljoprivredne mehanizacije, a Maras najveći potencijal vidi na tržištu vode i u prodaji vina

– Kineska investicijska banka EXIM možda će financirati i naše male poduzetnike i obrtnike – kazao je ministar Gordan Maras nakon posjeta Kini.

Investicijska banka osigurala je 10 milijardi dolara kredita s kamatom od 1 posto za južnu i jugoistočnu Europu, a među 16 zemalja koje se natječu za te jeftine kredite nalazi se i Hrvatska. Maras se nada da će Hrvatska banka za obnovu i razvoj na dogovorenom sastanku ugovoriti kreditnu liniju.

U posjet Kini otišli su i predstavnici domaćih tvrtki Podravka, Kraš, Erdutski vinogradi, Zigante, kao i klaster poljoprivredne mehanizacije, a Maras najveći potencijal vidi na tržištu vode i u prodaji vina. Ministar je razgovarao s kineskim partnerima iz pokrajine Anhui o investicijama u navodnjavanje s obzirom na to da na tom području imaju izvrsne rezultate.

– S trostruko manjom obradivom površinom od nas hrane tri puta više ljudi – kazao je.

>>Kinezima ponudili riječku luku te koncesiju za autoceste

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
20:23 11.09.2012.

Sve što lijepi maras kaže od toga nikada nema ništa, a sada je rekao možda.

Avatar WindFucker
WindFucker
20:24 11.09.2012.

HBOR se očito spominje samo u naslovu...

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
20:14 11.09.2012.

1%, brzooooooooooooooooo svi u Kinu po Kredite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije