Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvaranje tržišta

Kina postaje obećana zemlja za trgovinu rabljenim automobilima

\'A Chinese model poses in front of a Mercedes SL-500 displayed at the Shanghai Motor Show in this December 9, 2001 file photo. Germany\'s Daimler on June 21, 2011 warned of increasing economic risks
Arhiva VL
21.11.2011.
u 08:26

Ove bi godine broj prodanih rabljenih vozila u Kini mogao doseći 4,1 milijun što je porast od sedam posto

Nakon desetljeća u kojem je postala najveće tržište novih automobila u svijetu, Kina se sprema napraviti novi veliki korak, odnosno postati i najveće tržište rabljenih automobila na svijetu, piše WSJ.

S obzirom na to da je kineska autoindustrija relativno nova, zasad nije bilo ozbiljnijih ulazaka na tržište rabljenih automobila, no sada su se u igru uključili i ostali globalni igrači poput Mercedes Benza, Volkswagena, Audija i BMW-a. Kinezi su, naime, pokazali interes za rabljena vozila visoke klase koja ih ipak stoje malo jeftinije od novih modela.

Tržište je očito dosegnulo onu kritičnu masu pa velike kompanije planiraju snažniji ulazak na to tržište.

Ove bi godine broj prodanih rabljenih vozila u Kini mogao doseći 4,1 milijun što je porast od sedam posto u odnosu na lani.

Ključne riječi

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
10:00 21.11.2011.

Promijenje prognoze od strane MMF-a tvrde da će kina već 2016 god. premašiti SAD i mnogim sektorima !! ............. A RH se bude tada i dalje šlepala za luzerima (EU, itd) .......... umjesto da se samostalno okrene budućim azijskim divovima ........

CH
china
10:32 21.11.2011.

Kina je otvorila mogucnost Hrvatske kao zemlje ulaza za europu . Imamo idealnu geografsku poziciju i uz ulaganje u novu prugu te luke to bismo u kratkom vremenu i postali. Problem je u HDZ politicarima koji nisu vidjeli dovoljno profitaa za sebe i kineski lider je otisao iz hrvatske kao jedine zemlje gdje nije potpisao nikakav ugovor narudzbu ili sporazum. Jos uvijek imamo sanse poslje izbora tu temu predloziti kinezima.

LO
lojtra1
11:56 21.11.2011.

@21.11.2011. u 10:32h china je napisao/la: Glavna zemlja za ulazak kineskih roba u europu već sada je mađarska. Da bi još više utvrdila taj položaj treba joj more. Umjesto hrvatske koja slovi za \"nepouzdanog partnera\" pomoći će se mađarskoj da kako-tako dođe do mora, znamo kojeg. Politika je šahovska poloča koja traži inteligentne igrače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije