Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europske burze

Kaos u zračnom prijevozu potopio burzovne indekse

 British Airways
AFP
16.04.2010.
u 21:13

Dionica zrakoplovne kompanije Air France-KLM je bila na gubitku 1,8 posto, dionica Lufthanse je pala za 2,4, a British Airwaysa potonula je 1,9 posto

Ponajprije zbog slabljenja dionica zrakoplovnih kompanija, pa potom i rudarskih europski burzovni indeksi su dan završili u minusu.

Dionice zrakoplovnih kompanija pritisnule su vijesti o kaosu u zračnom prijevozu koji je izazvao vulkan na Islandu. Air France-KLM je bio na gubitku 1,8 posto, Lufthansa je potonula 2,4, a British Airways je oslabio 1,9 posto. Rudarski sektor također je bilježio gubitke. Xstrata je tako pala 2,6 posto, a BHP Billiton je posrnuo 1,5 posto. Od dobitnika se ističu bankovne dionice.

Pred sam kraj današnjeg trgovanja londonski je indeks FTSE 100 bio u minusu 0,96 posto, frankfurtski se DAX smanjio 1,11, a pariški je CAC 40 bio na gubitku 0,97 posto.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije